Христомир Ранчев от Берое спечели шампионската титла по кик бокс (СНИМКИ)

Състезателят на СК Берое (Стара Загора) Христомир Ранчев се представи сино при участието си на държавното първенство по кик бокс и спечели шампионската титла в категория 86 килограма.
Старозагорският клуб участва при момчета, юноши, мъже и девойки в шампионата и спечели – 2 златни , 5 бронзови медала.
Шампионсакта титла при момчета 11-12 г. извоюва Господин Керанов в кат. 37 кг.
Денислав Василев в кат. 37 кг. но във върастта 13-14 г. спечели бронз, при по големите 16-17 г. Стилиян Чукуров в кат. 71 кг. също се окичи с бронозово отличие.
При девойките 15-16 г. представителката на Берое Виктория Иванова спечели бронов медал в кат. 60 кг.
Още две бронзови отличия извоюваха старозагорските бойци – при юношите 16-17 г. Христо Димов в кат. 60 кг. и при мъжете Георги Димитров в кат. 57 кг.


Надпреварата се проведе при отличната организация от страна на клуба-домакин „Шуменска крепост“, под егидата на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Състезанието в стил „Лоу кик“ в зала „Плиска“ се състоя без публика. Участие взеха абсолютно рекордният брой за държавните първенства в зрелищния боен спорт 356 състезатели от 56 клуба от цялата страна.
„Определено си пролича желанието на кикбоксьорите да се развиват, видя се мотивацията, с която всички излизаха на ринга. Нашите спортисти показаха, че решението на министър Кралев да върне картотекираните в залите, беше правилно. Постоянството, регулярните тренировки и дисциплината са нещата, които изграждат един спортист. А още на първия кръг от държавните първенства по кикбокс стана ясно, че България и тази година ще има много шампиони на международната кикбокс сцена“, заяви председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.


image0 (9K)