Христо Иванов: Кога българската прокуратура ще изясни коя е личността на Мата Хари?

Това не е въпрос на интимни отношения

Пролича си, че не е имал никакъв предварителен консенсус за избора на председател на Централата избирателна комисия, което не е добре. Очевидно е, че ГЕРБ продължават със своята тактика да бламират всеки възможен процес. Това каза председателят на ПГ на „Демократична БългарияХристо Иванов след консултациите при президента, предаде репортер на БГНЕС.

Господин Борисов фактически превръща самия демократичен процес, самата перспектива за провеждане на избори в заложник за личното си оцеляване. Видяхме и начина, по който беше бламирана работата на Комисията по ревизията. Нещо, което не бива да бъде отминато с мълчание, защото най-сериозното доказателство е, че там се говориха неща, които ГЕРБ не искат да бъдат чути. Там се казват неща, които многократно са били говорени“ , заяви той.

Според него те никога не са станали предмет на независима, изчерпателна проверка от нито една институция.

В момента, в който тази фактология отново се появи на повърхността, ГЕРБ организираха кръчмарска свада, за да запушат възможността тази фактология да се изнесе. Искам да попитам кога най-сетне българската прокуратура ще изясни коя е личността на Мата Хари. Този въпрос не е въпрос на интимни отношения, този въпрос на кой е свидетелят, който може да потвърди окончателно наличието в премиерската спалня на суми, които не могат да бъдат обяснени в неговата декларация“, коментира Иванов и добави, че свидетелствата му са изключително важни.

По отношение на кандидатурата на Камелия Нейкова за председател на ЦИК, Иванов каза, ще тя очевидно отговаря на формалните качества и на изискванията за професионализъм, така че те са я подкрепили като възможен изход на тази ситуация, която е била създадена. 

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)