Хрянът прави чудеса за здравето ни

Корените на богатия на целебни вещества хрян правят чудеса за лечение на не едно и две сериозни заболявания. Ето някои изпитани народни рецепти:
За болки в ставите:

Взима се корен от хрян и се настъргва на ситно. Прави се компрес върху хавлия или найлон, който се поставя върху болното място за 10-15 минути. След 10-ина процедури болките изчезват напълно.

За кашлица:

Смесва се 200-250 г настърган хрян в едно бурканче пчелен мед. Взема се по 1 супена лъжица от сместа, 3 пъти на ден преди хранене. След около седмица хриповете изчезват без следа.

За гъбички по краката:
Вечер краката се измиват добре с хладка вода, подсушават се и се намазват засегнатите места с лечебната смес с помощта на тампон. След половин час се обуват дебели чорапи и така се прекарва нощта. Няколко процедури са достатъчни за елиминирането на този проблем.

За възпаление на дебелото черво (колит):

Взима се 1 пакетче краве масло от 125 г. и се обърква с 18 г настърган прополис. От получената смес се оформят топчета, с големината на шоколадово драже, които се взимат по едно 3 пъти на ден преди хранене – сутрин, обед и вечер, докато свърши сместа. Червата се изчистват за броени дни, а болките изчезват завинаги.

[ad id=“263680″]

За синузит:

Настърган хрян – 1 с.л.,1 с.л. оцет, брашно и, ако е необходимо, малко водичка. Омесва се тесто, което се разделя на 3 части.
Едната се слага на челото, а другите две – в областта на синусите, като се внимава да има поне един пръст място под очите. Кожата предварително се намазва с мазнина (най-добре мас, но може и зехтин).
Всяка вечер се повтаря процедурата, общо 10-12 на брой. Започва се от 3 минути престой на хряновата питка върху синуса. Втората вечер се удължава на 5 мин., третата – 7 мин. и всяка всяка следваща – по 10 минути.

[ad id=“225664″]
Последните две процедури са по 12-15 минути. Трябва да се знае, че е доста парещо за очите и кожата, но при добро желание се издържа. Доказано помага, пише desant.net


image0 (9K)