Цацаров: По случая с кмета на „Младост“ и дума не може да става за подхвърляне на пари!

На въпрос дали има СРС-та по случая, главният прокурор отговори: „Този въпрос има дълга история, която е документирана по съдебния ред“

[ad id=“225664″]

За провокация и за подхвърляне на пари по случая с кмета на „Младост“ и дума не може да става. Това каза пред журналисти в Брюксел главният прокурор Сотир Цацаров след форума на тема „Кибертероризъм-подготвен ли е Европейският съюз?“, предаде „Фокус“.

„Mисля, че тезите, развити от защитниците на г-жа Иванчева, са обясними – малко или много това са хора, на които се плаща, за да защитават позиции. Това е логиката на адвокатската професия. Вярно е, че бяха изложени тези, които са в пълен разрез с действителното положение и досъдебното производство – като това, че едва ли не парите са били предадени, преди да са били поискани, но в крайна сметка доброто е, че предстои досъдебен процес и смятам, че колегите от Специализираната прокуратура ще извършат това бързо. В съдебната зала ще стане ясно колко от тези неща са истински и колко са плод на защитната теза. Но за провокация и за подхвърляне на пари и дума не може да става. Въпросът кога да бъде извършено самото задържане е бил въпрос, който е бил изцяло в оперативната преценка на наблюдаващите прокурори – те са избрали момент, свързан с това, кога е финализирано предаването на парите“, каза още главният прокурор.

[ad id=“263680″]

На въпрос дали има СРС-та по случая, той отговори: „Този въпрос има дълга история, която е документирана по съдебния ред“.

„Нека се съсредоточим върху фактите и да пропуснем спекулата. Прочетох наскоро спекулата, че това е била първата стъпка към прокурорска диктатура – това са пълни глупости. Не мога да дам конкретна информация за следващи арести, но случаят Иванчева не е първият с подобен арест. Това не е изолиран случай. Що се отнася до други казуси – нека припомня, че на следващия ден беше задържан с подкуп началник на полицейско управление, а днес се извършва проверка и в „Автомобилна администрация. Това не са изолирани случаи, просто на някого не са удобни“, каза още Цацаров.

[ad id=“238430″]

„Около 10 служители на „Автомобилна администрация“ – Благoевград са задържани за подкуп“, обясни още Сотир Цацаров.

„Операцията се провежда от Специализираната прокуратура и от ГДБОП. До този момент мисля, че са задържани около 10 служители на „Автомобилна администрация“ за подкуп. На място работят прокурори, прецизират се доказателствата и чак когато това стане, ще може да се говори повече“, каза още той и уточни, че се очаква утре да бъде даден брифинг с повече информация.


image0 (9K)