Цветанов в Стара Загора: Трябва да се противопоставим на фалшивите новини

Борбата с популизма е най-голямото предизвикателство, което стои пред отговорните политици днес. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов при откриването на петата Национална политическа академия на Жени ГЕРБ, която се провежда в Старозагорските минерални бани. Форумът се организира със съдействието на фондация „Конрад Аденауер“ и е под надслов „Национално отговорно управление или популизъм“. На откриването присъстваха още председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на дамската организация на партията Ирена Соколова и областният координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора Живко Тодоров.

“Фалшивите новини са голям проблем. Трябва да разпространяваме това, което виждаме и чуваме, за да противодействаме на фалшивите новини. Днес всеки обещава много, но това е предимството на малките – могат да обещават всичко, защото няма да им се наложи да управляват. Ние правим тези срещи, за да можем да говорим какви са реалните политики. Доказахме, че можем да ги реализираме. За десет години в политиката преобразихме начина на поведение в политиката и създадохме много личности във всички нива на управление, които работят в интерес на хората”, обясни Цветанов.

Той бе категоричен, че е важно да се говори повече за това колко е важно да се спазват европейските ценности. “Недопустимо е да се наричат национални предатели българските евродепутати, подкрепили решение, което е било консенсусно прието в Европейския парламент. Корнелия Нинова обвини европейските политици и българските евродепутати в национално предателство. Кое е национално предателство – да искаш да бъдеш част от силна и обединена Европа, да искаш да има трансконтинентално сътрудничество? Дори председателят на ПЕС Сергей Станишев гласува за СЕТА”, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

Като основен приоритет в предизборната програма на ГЕРБ Цветанов посочи образованието. “Всеки родител иска да инвестира в образованието на децата си. В нашата програма залагаме на връзката между образованието и социалната помощ. Когато едно дете бъде принудено да се образова, можем да постигнем ефекта, който искаме да имаме в следващите години. Това е и мярка за справяне с безработицата. Трябва да насърчаваме връзката между бизнеса и образованието, защото липсват подготовени и образовани кадри, които да отговорят на нуждите на бизнеса”, обясни той.

Цветан Цветанов бе категоричен, че доброто управление на ГЕРБ, въпреки допуснатите грешки, не може да има алтернатива сред другите партии. “От 1999 до 2016 година най-големите нива на корупция са през 2014 година, когато управляваше БСП. И днес те излизат и говорят за обществени поръчки, направени при правителството на Бойко Борисов. Те не казаха нищо съществено. Това са фалшивите новини. Създават се внушения в обществото. В каква роля говори служебният премиер, при положение, че контролните органи не са се произнесли? Много политици искат да трупат политически дивиденти чрез омраза и разделение – това е недопустимо”, заяви още зам.-председателят на ГЕРБ.


image0 (9K)