България

Цветанов: Единствено премиерът може да вземе най-правилнато решение дали Симеонов да оглави съвета за интеграция на хората с увреждания

Цветан Цветанов коментира възмущението на БСП, ДПС и „Атака“, че вицепремиерът Валери Симеонов може да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

„Единственият човек, който може да прави разпределение на вицепремиерите и ресорите им, това е министър-председателят Бойко Борисов. Аз съм убеден, че той се ръководи единствено и само от стабилността на държавата.“ Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ в коментир за вероятността Валери Симеонов да застане начело на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

В закона за хората с увреждания, обсъден вчера от парламентарните комисии по социална политика и здравеопазване, се предвижда вицепремиер да оглавява националния съвет за интеграцията на хората с увреждания, припомнят наблюдатели. В кабинета „Борисов“ 3 вицепремиерът с такъв ресор е Валери Симеонов и това провокира гнева на депутатите от БСП, ДПС и „Атака“.

„Това напрежение, което се стоварва върху министър-председателя, е несправедливо“, критикува вторият в ГЕРБ.

„Мисля, че той ще направи правилното решение, за да имаме повече спокойствие. Всяко едно управление е отговорност“, посочи още Цветан Цветанов.

„Отнасям се с голямо уважение към майките и към децата с увреждания. Ще подкрепим законодателството, което е внесено от Министерския съвет, за да намалим напрежението и да участваме в един конструктивен диалог“, заключи лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

ГЕРБ застават плътно зад държавната детска болница

От партията призоваха всички правителства да работят по нея...

7 минути ago

Цената на природния газ е със 7% по-ниска през май

Тя е в размер на 54,70 лв./MWh...

11 минути ago

Костов уклончив ще подаде ли оставка или не

Той остава треньор на "Левски" "още 4-5 дни"...

2 часа ago

Петков за казуса „Корал“: Това е провокация, не ви ли е срам, честно…

Лидерът на ПП не може да повярва, че вече трети ден това е новина...

2 часа ago
image0 (9K)