България

Цветанов: Премиерът се извини, че „Южен поток“ и „Белене“ ги провали БСП

Премиерът Бойко Борисов се извини за това, че „Южен поток“ е направен от социалистите, когато управляваха, по един доста непрозрачен начин, заобикаляйки европейските разпоредби. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде „Фокус“.

[ad id=“225664″]

„Южен поток“ беше грешно конструиран и заложен. Там лъхаше само корупционен механизъм и схеми“, заяви той.

„До ситуацията с АЕЦ „Белене“ стигнахме точно благодарение на Корнелия Нинова и партията й, която днес казва, че посещението на Бойко Борисов в Русия не е било успешно“, коментира още Цветанов.

„В момента има два платени реактора от българската държава. Трябва да се вземе ясното политическо решение в парламента дали проектът може да продължи, само и единствено на пазарен принцип, защитавайки националния интерес“, заяви той.

[ad id=“263680″]

„По данни на експертите проектът е на стойност около 20 млрд. лева. Държавата е платила около 3 млрд. лева. Трябва да е ясно дали проектът ще се реализира, или просто ще забравим за него“, посочи Цветан Цветанов.

„Трябва да дадем възможност правителството да води разговори с потенциални купувачи на АЕЦ „Белене“, обясни той.

„Когато говорим за Русия обаче, не бива да забравяме позицията на ЕК и на всички евроатлантически партньори – нарушаването на международното право, свързано с анексирането на Крим и случаят „Скрипал“, каза още Цветан Цветанов.

[ad id=“238430″]

„Премиерът Бойко Борисов се извини за това, че „Южен поток“ е направен от социалистите, когато управляваха, по един доста непрозрачен начин, заобикаляйки европейските разпоредби“, подчерта Цветанов. По думите му „Южен поток“ е бил „грешно конструиран и заложен“. „Там лъхаше само на корупционен механизъм и схеми“, поясни той той.

„Времето ще покаже дали посещението на премиера Бойко Борисов в Русия е било успешно или не“, коментира Цветан Цветанов. „Трябва да отчетем, че премиерът Борисов се старае да защити националния интерес и не би искал да излезе от рамката на единната позиция на ЕС“, изтъкна още председателят на ПГ на ГЕРБ.

[ad id=“237001″]

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира и вчерашното изказване на президента, че премиерът се меси в работата на законодателната власт.

„Вчера чух коментар от президента Румен Радев, който пряко обвини премиера Борисов в намеса в законодателната власт. Съвсем отговорно мога да го уверя, че по никакъв начин премиерът не се е намесвал в законодателната власт“, заяви Цветанов.

„Като председател на ПГ на ГЕРБ имам пълната свобода за взимане на становища и отстояване на позиция в пленарна зала“, заяви той.

[ad id=“236999″]

„Напомняйки събития и случки от преди няколко месеца от страна на президента вчера, не му прави част. През този ден трябваше да има коментар за посещението на премиера и правителството в Русия“, коментира Цветан Цветанов. „Премиерът е и председател на ГЕРБ, позицията винаги трябва да бъде съгласувана и на най-високо политическо ниво в партията“, уточни той.

[ad id=“236993″]

По повод заявеното от ДПС, че премиерът Бойко Борисов трябва да дойде в парламента, за да докладва за резултатите от посещението си в Русия, Цветанов посочи: „Удачно и разумно е да има диалог между изпълнителната и законодателната власт. В предстоящите дни министърът на енергетиката е напълно достатъчен, за да обясни какви са резултатите от проведените разговори“.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Костов уклончив ще подаде ли оставка или не

Той остава треньор на "Левски" "още 4-5 дни"...

18 минути ago

Петков за казуса „Корал“: Това е провокация, не ви ли е срам, честно…

Лидерът на ПП не може да повярва, че вече трети ден това е новина...

22 минути ago

Акула се появи на плажа в Бургас

Черноморските акули обаче са безобидни...

36 минути ago

Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка

Пострадала е и възрастна жена...

2 часа ago
image0 (9K)