ИЗБРАНИ

Цветанов призова Борисов да не се сърди, искал да му помогне

„Прогнозата, която дадох две седмици преди стартирането на предизборната кампания, се припокри 100 процента. ГЕРБ е печелившият в тези избори, но със сериозно отстъпление от областните центрове. Шест от тях са загубени. БСП има прираст и той е факт, а ДПС бяха най-организираната партия”. Това коментира по бТВ Цветан Цветанов, председател на Евроатлантическия център за сигурност и бивш зам.-председател на ГЕРБ.

Според него в ГЕРБ се шири страх да се даде различно мнение пред хората, които взимат решение. Затова и когато няма диалог, се получавали такива резултати. „Премиерът не трябва да се сърди, когато чува различни мнения. Искам да му помогна в тази посока, защото той е подвеждан ежедневно от това, което му се съобщава”, каза Цветанов.

Според него Бойко Борисов не трябва да се сърди на „Демократична България” в София заради резултата на втория тур, както и да обижда електората на партията.

“В столицата правим отстъпление с 80 хил. гласа. На втория тур Мая Манолова успя да повиши своя електорален дял с 67 хил. гласа, а Фандъкова – с около 47 хил. гласа. Не можеш да се сърдиш на тези хора. Това е силна аларма, която трябва да свири в ГЕРБ, защото това е отрицателен вот”, коментира Цветан Цветанов.

По думите му, ако на балотажа е имало друг кандидат, резултатът е щял да бъде различен, защото много хора не са гласували заради това, че няма за кого.

„Не можем да виним столичани за това, което се случи. Трябва да търсим грешките в себе си. Аз подадох оставка и напуснах парламента поради обективни причини. Но това е формалният повод, който беше намерен. Има и други причини, които ме мотивираха да го направя. Все още съм редови член на партията и смятам, че в нея трябва да има дебат”, каза още бившият зам.-председател на ГЕРБ. Той изтъкна, че в рамките на предизборната кампания не е давал нито едно интервю и не е действал срещу партията.

„Аз бях човекът, който през всичките тези месеци съм успокоявал членове, които или искаха да си тръгнат, или искаха да участват като независими кандидати в общинския съвет“, каза Цветанов.

Според него са се взимали прибързани решения и са се обслужвали други интереси, но не и на партийните. Той даде пример с Русе, където се е „разбила една организация, която била брилянтна”.

„Тя работеше в страхотен синхрон. Убеден съм, че Пламен Стоилов щеше да бъде избран на първи тур, ако беше номинираният кандидат. В Благоевград пък всички бяха подложени на много манипулативно поведение спрямо тях и дискредитирането им”, подчерта Цветан Цветанов.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Кои са четирите фактора за дълъг живот?

Изблиците на гняв могат да провокират инсулти...

34 минути ago

Жълт код за значителни валежи в осем области днес

Вижте къде ще вали най-много...

36 минути ago

Румънски джип се обърна по таван и спря в дърво

Жена е пострадала при катастрофата в Русе...

48 минути ago

Митничари разкриха контрабандно оборудване за яхти за 100 бона

Оборудването е разкрито в контейнери в Бургас...

2 часа ago
image0 (9K)