Цветан Василев иска да бъде разпитан по делото „КТБ“

Банкерът Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото „КТБ“. Заедно с още 17 души той е подсъдим за източването на над 2,5 милиарда лева от фалиралата през юни 2014 година банка. Процесът срещу Василев се води задочно, а адвокатите му още през февруари поискаха той да даде показания чрез видеоконферентна връзка, съобщава БНТ.

На заседанието по делото адвокат Константин Симеонов прочете декларация, която Цветан Василев подписал пред него миналата седмица в Белград. По думите на адвоката, клиентът му е възмутен от избирателната памет на основния прокурорски свидетел Бисер Лазов по отношение на депутата и бизнесмен Делян Пеевски.

„Голословните му твърдения, че не знае какво означават „ДП“ и „ДП1“ беше може би поводът, поради който Цветан Василев реши да напише тази декларация. Това беше единственият начин, по който можем да сложим и точките над „и“ за това какво е участието на Делян Пеевски в цялата тази история. Целият медиен бизнес на Делян Пеевски към онзи момент е финансиран от КТБ с кредитни средства. Има и други бизнеси, които са финансирани, които, след фалита на КТБ, той е изчистил през цесии, но това са сделки, които синдиците не атакуват. Очевидно, този младеж, както прокуратурата, така и цялата държава хич не ще да го закача, защото явно е нервен“, каза Симеонов, цитиран от БНР.


image0 (9K)