Цветан Василев: Пеевски е бушон и скоро ще изгори

Цветан Василев използва първия възможен момент, за да даде интервю за българска медия, веднага след като Бойко Борисов сдаде властта

За предаването “Алтернативата” по TV1 с водещата Генка Шикерова бившият банкер обяви, че е бил рекетиран да прехвърли свои фирми под натиска на властта, упражнявана от Борисов и Пеевски.

“Аз за кюлчета не съм чувал, те са станали модерни след мене”, каза той и продължи, че в задушевен разговор с Борисов през 2012 г. лидерът на ГЕРБ му споменал, че и най-силният бизнесмен може да бъде съборен от държавата. Той каза: “Ето виж Ходорковски (руски бизнесмен) и “Юкос” е имал цял флот самолети, но Путин го приземи само с два МиГ-а”. С една дума ми каза: “Нищо, че имаш самолет, и теб ще те приземим”, обясни Василев.

Според Василев Борисов и Пеевски си имали свое ООД, което е 50 на 50 между двамата.

С над 20 млн. лв. е ощетена държавата през Правителствената болница, като е закупено медицинско оборудване за 30 млн. лв., което реално е струвало 8 млн. лв., съобщи Цветан Василев и посочи, че това е ставало, благодарение на шефа на болницата.

Пеевски е бушон и скоро ще изгори

Пеевски е радиоактивен и токсичен, както за Борисов, така и за ДПС, той беше скрит, за да може по някакъв начин да се поизчисти лицето на ДПС и да се намали натискът върху Борисов. Докъде ще стигнат евентуални разследвания срещу него, които към днешна дата изглеждат нереалистични – това няма да стане докато Гешев е начало на прокуратурата, а Цацаров е шеф на антикорупционната комисия”, каза Цветан Василев.

Силата на Пеевски е идвала с ДПС, добави той. Но по-скоро и ДПС и задкулисието ще се опитат да го отклонят, за да не може разследванията срещу Пеевски да достигнат до самия център. Пеевски е предназначен за бушон и той рано или късно ще изгори, посочи още бившият банкер.

Центърът според Василев са “остатъците на Първо главно управление на Държавна сигурност”. Ако кажа едно име, утре ще ми заведат дело за клевета“, добави той.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)