Цветан Цветанов и кметове от ГЕРБ закусиха с Тръмп

„Вярата заема централно място в живота на американците“, заяви президентът Тръмп в речта си по време на традиционната Национална молитвена закуска

[ad id=“263680″]

В събитието участва и българска делегация, водена от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. В нея са още кметовете на София, Пловдив и Бургас Йорданка Фандъкова, Иван Тотев и Димитър Николов.

Националната молитвена закуска се провежда всяка година в началото на февруари. Тя се организира от Конгреса на САЩ и религиозната фондация „Фелоушип“ (Fellowship Foundation)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че вярата заема централно място в живота на американците и тяхната свобода, предаде Асошиейтед прес. В реч по време на ежегодната Национална молитвена закуска, събрала религиозни лидери, политици и високопоставени лица, той подчерта, че вижда у съгражданите си „силата на Божията любов“, особено след последните урагани и масови стрелби. „Всички ние можем да сме герои“, добави президентът, цитиран от БТА.

[ad id=“218001″]

Тръмп се радва на голяма подкрепа сред християните евангелисти, които му помогнаха да влезе в Белия дом. През първата година от мандата му те го приветстваха заради назначенията на консервативни съдии, опитите да отслаби правилата, забраняващи политическа дейност на религиозни групи, както и когато обяви Ерусалим за столица на Израел.

Милиони хора в Куба, Иран, Венецуела, Северна Корея и други страни страдат от репресивни и жестоки режими, заяви Тръмп, цитиран от ТАСС. Той припомни, че в продължение на много години „Ислямска държава“ е избивала християни, мюсюлмани и хора от други религии, но днес международната коалиция е освободила почти изцяло териториите в Ирак и Сирия, доскоро контролирани от джихадистите.

[ad id=“218548″]

Националната молитвена закуска се провежда всяка година в началото на февруари. Тя се организира от Конгреса на САЩ и религиозната фондация „Фелоушип“ (Fellowship Foundation). Тази година на проявата присъстваха 3800 представители от различни страни.


image0 (9K)