Цветан Цветанов откри ремонтирани улици в Казанлък

В проектобюджета на ЕС за новия финансов програмен период за България са предвидени 2 милиарда лева повече за кохезионна политика и тези средства ще стигнат до българските общини

[ad id=“225664″]

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов откри днес в Казанлък реконструирани и рехабилитирани улици и междублокови пространства, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Заедно с него новите придобивки на Казанлък откри и кметът на града Галина Стоянова. На церемонията присъстваха още зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, депутатите от ГЕРБ-Стара Загора Радостин Тенев, Борис Кърчев и Маноил Манев, областният координатор на ГЕРБ-Стара Загора Пламен Йорданов, както и много жители и гости на града на розите.

„Преди 7 години, всички вие, гражданите на Казанлък, гласувахте доверие на Галина Стоянова и резултатите не закъсняха. Не бива да пропускаме и огромната заслуга на премиера Бойко Борисов за всичко това, което днес виждаме в Казанлък. Вече всеки един човек, който идва тук, ще се радва на прекрасните спортни площадки и зелени пространства. Моята единствена молба сега е да пазим всички тези нови придобивки“, заяви по време на откриването Цветан Цветанов и добави, че в проектобюджета на ЕС за новия финансов програмен период за България са предвидени 2 милиарда лева повече за кохезионна политика и тези средства ще стигнат именно до българските общини.

[ad id=“263680″]

Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта важността на това гражданите непрекъснато да поставят проблемите си пред местната, законодателната и изпълнителната власт. „Уверен съм, че днес се движим в правилната посока и имаме всички основания да се гордеем от постигнатото“, каза още Цветанов.

„Всичко, което откриваме днес, нямаше да е възможно без европейската солидарност. Ние искаме да осигурим на гражданите добра среда за живот с европейски облик. Дойде краят на сивите пейзажи и началото на свежите и зелени пространства“, посочи на свой ред кметът на Казанлък Галина Стоянова. Тя също така благодари на Цветан Цветанов и на правителството на Бойко Борисов за оказаното съдействие през годините.

[ad id=“236993″]

По време на церемонията бе отслужен тържествен водосвет за здраве, като с нея се отбелязва приключването на строителството по обновяване на обществено значими обекти на територията на жилищен квартал „Изток“ в град Казанлък.

Новооткритите обекти са по проект „Обновяване на градската среда в град Казанлък“. Проектът e предназначен изцяло за кв. „Изток“ в града и е на обща стойност 5 655 048,59 лв.

[ad id=“218548″]

От тях 4 806 791.31 лв. са от Европейския фонд за регионално развитие по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., а останалите 848 257,28 лв. са осигурени от държавата.


image0 (9K)