Центърът за бежанците във Варна има нужда от хигиенни материали

Центърът за бежанците във Варна има нужда от хигиенни материали

Снимка: БГНЕС

Центърът за бежанците във Варна има нужда от дарения от маски, хигиенни материали, памперси, вода, лекарства, които се предлагат без рецепта, апарати за кръвно налягане, каза днес областният управител Благомир Коцев. По думите му вече не е необходимо да се носят дрехи и храни.

Центърът изпитва нужда и от доброволци, които знаят руски език и са готови да отделят време, за да съдействат с каквото е нужно на пристигащите украинци.

Досега през създаденото кризисно звено в Двореца на културата и спорта във Варна са преминали близо 9 хиляди души, допълни Коцев. Той припомни, че освен с автобуси пристигат и много хора с личните си автомобили. За момента няма проблем с настаняването на бежанците, осигурена е и медицинска помощ.

По проблема със състоянието на бомбоубежищата във Варна областният управител посочи, че през последните години те не са били поддържани. Поради тази причина той планира да изпрати информация до Министерския съвет с предложение да бъде направен преглед на убежищата на национално ниво и да бъдат набелязани мерки за оправянето им.

Коцев каза още, че по последни данни бомбоубежищата във Варненско могат да поемат около 25 на сто от населението.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)