Център за подкрепа на личностното развитие в Стара Загора. Струва си да опитате!

Центърът за подкрепа за личностно развитие е общинско звено за реализация на общинската политика за обучение и възпитание на децата от Община Стара Загора чрез извънучилищни форми на работа.

Извънучилищните дейности на територията на Община Стара Загора се осъществяваха до 2013 година от три отделни звена – Общински детски център, Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Юрий Гагарин” и Младежки дом.

От 2005 г. се изготвя и работи по Общински календар за детските и младежките дейности, целта на който е да обхване и систематизира дейността на структурите, занимаващи се с осмисляне на свободното време на децата и младежите.

В отговор на интересите и потребностите на децата и младежите от общността в Община Стара Загора е създаден Центърът за наука, изкуство и култура – общинско звено, с решение на Общински съвет град Стара Загора № 761 /27.06.2013 година и променен с решение на Общински съвет от 28.07.2016 година в Център за подкрепа на личностното развитие.

От края на 2017 година от неговия състав е извадена Астрономическа обсерватория и обособена като самостоятелен ЦПЛР. През декември 2017 година центърът обогатява дейността си с кариерно ориентиране и консултиране на учениците от първи до дванадесети клас при избор на образование и професия, осмисля и ангажира свободното време на децата и младежите, провокира индивидуалните им способности и интереси.

В центъра се обучават над 600 деца и младежи от 6 до 22 години в 27 форми.

 

 


image0 (9K)