ЦСКА – Левски на финал за първи път от 17 години насам!

 

ЦСКА и Левски излизат един срещу друг във финала за Sesame Купа на България пред 35 хиляди души на националния стадион „Васил Левски“, съобщава ЗАРАТА.

Тази среща не идва в подходящ момент за символичните домакини, тъй като „червените“ са доста колебливи и не показват необходимото. Това ще бъде трети пореден финал за „армейците“, след като през 2020-а година загубиха след дузпи от Локомотив (Пловдив), а през изминалия сезон триумфираха за 21-и път в историята си. Евентуален успех във финала би оставил спорните резултати в историята. За Алън Пардю всички са на линия освен дълготрайно контузените Юрген Матей, Бисмарк Чарлс и Ахмед Ахмедов. Любопитно е да се спомене, че опитния специалист няма триумф досега в своята треньорска кариера на финал.

„Сините“ са на крилете на вдъхновението. 26-кратните носители на отличието в този турнир бяха изпратени от няколко запалянковци в последната си тренировка вчера и са готови на всичко да зарадват своите предани привърженици. Отборът от „Герена“ има едно единствено поражение през 2022-а и е тимът в най-добра форма. Евентуален успех ще донесе първи трофей за Левски от 13 години насам. За Станимир Стоилов всички играчи са на линия.

В последните две срещи двата тима разочароваха, завършвайки 0:0. Шоуто е с начален час 17:00ч. и ще бъде предавано пряко по Diema Sport, както и по Nova Sport. Главен съдия е Никола Попов, а асистенти са му Георги Тодоров и Мартин Венев. За VAR ще отговаря Ивайло Стоянов.


image0 (9K)