Цялата презентация на програмата за управление на Живко Тодоров при трети мандат. Прочетете, за да сте информирани

Над 90% от Програмата за управление, представена преди втория мандат на кандидата за кмет Живко Тодоров, е изпълнена. Затова е интересно и полезно да се запознаем с програмата, която ще следва при свой трети мандат. На двете предложения на опонентите си – други програми досега не са представени, снощи г-н Тодоров отговори така:

    1. Относно идеята за безплатни ясли и детски градини. Нужната сума за това е между 200 и 300 000 лв. Предпочитаме тези средства да се инвестират в бързото завършване на индустриалната зона, или в адекватно образование, т.е. в привлекателни за бизнеса и инвеститорите сектори. Работещите хора могат без проблем да си позволят минималните средства за ясли и детски градини. За нас е нецелесъобразно да осигуряваме безплатни услуги вместо работа и то добре платена, за желаещите да се развиват, да допринасят за общината ни и бъдещето й граждани.
    2. Летище Стара Загора. Винаги по време на избори тази идея се появява. Разбира се всички знаят, че реализацията й е невъзможна. Гражданско летище в Стара Загора е абсурд – дори пловдивското не издържа и затвори. За карго летище е нужен някой невероятно голям инвеститор, който да инвестира десетки милиони при огромно желание точно от тук да превозва стоки и способен да чака десетилетия, за да си изплати инвестицията. Такъв няма вече 30 години и вироятността да се появи дори не е минимална, а отсъстваща. Аз и моят екип предлагаме наистина да направим нужното, за да стане екслетището общинска собственост – то не е такава, но там да направим сериозна икономическа и търговска зона, плюс писта, на която младите хора да могат да се състезават, да тренират, или просто да покарат.
      [pdf-embedder url=“https://www.zarata.info/wp-content/uploads/2019/10/14.10_ЖТ_презентацияpdf.pdf“]

image0 (9K)