Крими новини

Чане се гръмнал с два патрона за глиган в гърдите, показа аутопсията

Обвиненият за двойното убийство в Костенец Стоян Зайков-Чане се е гръмнал с два патрона за глиган в гърдите. Издирваният бивш затворник се е самоубил с ловна двуцевка 12-и калибър с отрязана цев, пригодена за близка стрелба, с която застрелял и братовчед си Валентин. Това съобщава „Телеграф“, позовавайки се на източници от МВР, след като вчера приключи аутопсията на 43-годишния мъж.

Тъй като и двете цеви били заредени, куршумите се забили в торса му и той издъхнал буквално за минута и половина. Както ЗАРАТА съобщи, търсеният под дърво и камък в продължение на 20 дни Чане си тегли куршума в сряда късно вечерта, след като първо откри стрелба по двама граничари, които го преследвали, а после беше обграден от барети и специални части в гората край Долна баня.

Шефът на Граничната полиция в Елхово Деян Моллов и неговият колега Ивайло Михов обхождали определен периметър в Долна баня, в близост до акумулаторния завод. Малко след 20 ч., докато се придвижвали с джип, забелязали в нива да се движи мъж, който отдалеч отговарял на телосложението на Зайков. Дали газ, а мъжът се втурнал да бяга.   Моллов и Михов спрели и се затичали след него. „Спри! Полиция! Легни!“, успели да му изкрещят граничарите и да стрелят във въздуха предупредително, а секунда по-късно Чане открил стрелба на месо по тях от около 50 м.

Ченгетата незабавно подали сигнал до колегите си, които също дебнели в района. Барети и спецчасти започнали да затягат кръга около убиеца. Докато се придвижвали към укритието му обаче, Зайков си теглил куршума.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Как се унищожават границите между патриотарство и експертност в историята

Мнозинството историци служат на държавата и изработената от нея в моментна официална политика....

един час ago

Директор: Безплатните учебници са безплатни… донякъде

Пълната свобода на избора би довела до разход за училищата...

един час ago

За кои зодии май ще е фантастичен месец?

Вижте дали вашата е сред тях...

2 часа ago

Времето утре: Слънчево, тихо, температурите – до 25 градуса

В понеделник и вторник ще е слънчево...

3 часа ago

Станаха ясни съставите на ЦСКА и Левски

Дербито започва в 16,15 часа...

3 часа ago
image0 (9K)