Любопитно

Чарлз объркал брачния обет, Даяна – името на младоженеца

Грандиозни гафоне съпътстват сватбите на кралските особи по света

[ad id=“225664″]

Всички кралски сватбени гафове обаче бледнеят пред сватбения ден на Джордж IV – кралят бил пиян, а принцеса Каролин едва ходела, поради тежестта на роклята си

Днешната венчавка несъмнено бе сред най-бляскавите церемонии, определяна дори за сватба на годината. Принц Хари и избранницата му актрисата Меган Маркъл не бяха пожалили усилия да превърнат своя ден в незабравим за цяла Великобритания.

Подготовката за сватба, особено ако е на кралска особа, продължава месеци, а големият ден струва баснословна сума пари. Но дори това не е гаранция, че церемонията ще премине безоблачно. Факт е, че до момента не видяхме сконфузни ситуации, но тържествата след сватбата тепърва предстоят, а неловките моменти рано или късно излизат наяве.

[ad id=“263680″]

В следващите редове ще ви представим нагледни доказателства от досегашни кралски венчавки. Ето ги и най-запомнящите се гафове:

– Оказва се, че принц Уилям за малко е щял да заспи на собствената си сватба. Причината е, че вечерта преди нея е успял да дремне едва половин час. Силното напрежение в комбинация с крещящи от вълнение поданици под прозореца не му дали покои.

„Те празнуваха цяла нощ, това съчетано с моето вълнение не ме остави да мигна“, искрен бе Уилям дни след сватбата си преди седем години.

[ad id=“236993″]

Сватбата на херцога и херцогинята на Кеймбридж е белязана и от още един гаф. Един от конете в кралския ескорт от Уестминстърското абабство до Бъкингамския дворец, подплашен от навалицата и шума, хвърля от гърба си офицера, който го язди. За щастие, няма пострадали, а еуфорията около бракосъчетанието е толкова голяма, че до края на деня инцидентът е забравен.

– И като споменахме въодушевлението около сватбата, няма как да не подчертаем, че колкото и да бе голямо, явно не успя да обхване всички, пише Woman.bg. Или поне това не се случи с една от малките шаферки, която бе снимана да притиска с ръце уши в опит да заглуши огромния страничен шум.

– Безпроблемно не минава и сватбата на принцеса Даяна и принц Чарлз. Младоженецът обърква брачния обет, а булката името на жениха си. Според медиите на острова, гафът на принцесата бие по точки, но бързо бива забравен.

Проблем възниква и при венчавката на кралица Елизабет Втора. Всичко изглежда готово, докато сутринта на големия ден тиарата на булката не се чупи. Украшението носи столетна история – изработено е за кралица Мери през далечната 1919 г., но се разпада в ръцете на фризьора на Елизабет. Налага се тиарата бързо да бъде поправена за церемонията. Бижуто е изнесено с полицейски ескорт извън двореца и върнато навреме за сватбата.

[ad id=“236999″]

Датската принцеса Наталия пък губи букета си. Налага се кралската особа да чака цели десет минути пред църквата, докато донесат нов. Вътре пък особи със синя кръв от цял свят и високопоставени политици стоят на крака, неразбиращи защо церемонията не започва.

– Всичко изброено обаче бледнее пред сватбения ден на крал Джордж IV. Истината е, че едва ли някой е предполагал, че венчавката ще мине добре, след като младоженецът и булката са братовчеди, никога допреди деня на бракосъчетанието не са се виждали и всъщност кралят се жени само защото е затънал в дългове.

Затова съвременниците му не са били учудени от факта, че по време на големия ден той е толкова пиян, че не може да стигне сам до олтара и трябва да бъде придържан. Не стига това, ами по някое време дори избухва в неудържим плач.

Всъщност булката, принцеса Каролин, също има проблеми с придвижването. Тя едва-едва ходи, но не заради алкохол, какъвто е случаят с жениха, а заради тежестта на булчинската си рокля.

– Когато немската принцеса Августа се омъжва за най-възрастния син на крал Джордж II Фридрих Лудвиг фон Хановер, тя е едва на 15, току-що е пристигнала в страната и всъщност не знае и дума английски. Ето защо едва ли някой я вини, че от притеснение започва да повръща върху бъдещата си свекърва.

[ad id=“237001″]

Дали е имало скрит гаф или просто комична ситуация по време на днешната венчавка предстои да разберем… до тогава можем само да се насладим на прекрасната атмосфера и чувство на радост, обзели Великобритания.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Новатори в Пловдив: Ще возят бюлетини с градския транспорт и „Чистота“

Ще се включи и техниката на "Паркове и градини"...

31 минути ago

Засилени мерки за великденските празници, къде родната полиция ще ни пази?

Предстоят тежки дни от гледна точка на трафика...

35 минути ago

Слави загуби дело за 100 хил. лева срещу Радостин Василев

Политическата кариера на Василев започна в ИТН...

55 минути ago

Хванаха шофьор със 146 км/ч на ограничение 50 км/ч

Скоростта е засечена от екип на РУ-Твърдица...

един час ago

Ще запомним НС с перманентна предизборна кампания

Хронично негласуващите са хора с успешен бизнес...

един час ago
image0 (9K)