Челси и Ливърпул не се победиха след зрелищен мач

 

Двубоят между Челси и Ливърпул от 21-ия кръг на Висшата лига завърши при резултат 2:2, видя ЗАРАТА. Садио Мане откри резултата, а Мохамед Салах удвои. Домакините възобновиха равенството с два бързи гола в края на първата част.

Срещата започна с висока преса за домакините. Кай Хаверц пресече подаване на Трент Алекзандър-Арнолд, за да изведе Кристаин Пулишич сам срещу вратаря в наказателното поле. Американецът се забави и Кевин Келъхър изби топката от краката му.

В 9-ата минута Садио Мане се възползва от грешка на Трево Чалоба, който не успя да изчисти топката. Крилото преодоля Едуар Менди, за да се разпише. Сенегалецът е първият футболист на Ливърпул с голове в поредни шампионатни мачове на стадион „Стамфорд Бридж“.

Бившият футболист на „сините“ Мохамед Салах вкара втори гол за гостите. Египтианинът проби по дясното крило и от малък ъгъл направи резултата 2:0. Това е четвърти шампионатен гол за крилото срещу Челси, след като напусна клуба.

Възпитаниците на Томас Тухел стигнаха до гол в 42-ата минута. Матео Ковачич отбеляза страхотно попадение, след като стреля от границата на наказателното поле от воле. Ударът му се отби от десния страничен стълб и попадна в противниковата врата.

В добавеното време на първото полувреме Кристаин Пулишич изравни, след като бе изведен от Н’голо Канте в наказателното поле за крайното 2:2.

След почивката Мохамед Салах и Садио Мане отново отправиха опасни изстрели, но Едуар Менди ги отрази. Кристиан Пулишич и Мейсън Маунт пък шутираха за домакините, но Кевин Келъхър спаси.

Челси заема втората позиция в класирането с актив от 43 точки, докато Ливърпул е 3-и с точка по-малко.


image0 (9K)