Ченчев след оставките в БСП: Левицата има подготвени кадри

„В нашата партия е структурирано всичко така, че да решава партията. Така ще се случи и сега в събота – ще има пленум. Лидерът в оставка се обърна към Националния съвет. Може да има и предложения от зала“, посочи Иван Ченчев от БСП в студиото на „Денят ON AIR“.

Социалистът разясни и ситуацията с оставката на лидера на БСП.

„Това, че е в оставка, означава, че тя продължава да управлява, но в оставка. Друг е въпросът, че може Националният съвет да излъчи друг преговорен екип. Ще се чуят различни имена, защото в БСП има подготвени кадри – където и да бръкнеш, има подготвени хора. Експертизата в БСП е на ниво“, смята Ченчев.

Събеседникът в студиото подчерта, че Националният съвет ще реши дали ще подкрепи, препотвърди това, което предлага ръководството като контактна група за преговори. Най-вероятно тя ще бъде съставена от хора в различните сектори, изтъкна социалистът.

„Винаги сме се съобразявали и с програмата на партията. Имаме да следваме конгресните решения към момента на свикване на пленума на Националния съвет в събота. Трябва да се съобразим и с приоритетите ни, както и с мерките, които сме одобрили първите 100 дни“, коментира Ченчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него в партията трябва веднъж завинаги да се изясни кой какъв е и за какво се бори.

„Същият Национален съвет е гласувал и е дал доверие на Румен Радев за подкрепа за втори мандат на тези избори. В цялата кампания бяхме в пълна симбиоза с него, провеждахме мероприятия заедно“, подчерта социалистът.

А изборният резултат до голяма степен е такъв заради „Продължаваме промяната“, уточни той.

„Продължаваме промяната“ се яви на тези избори като нещо ново. В предишните два избора видяхме, че имаше хора, които не знаеха листи и имена, но гласуваха на тъмно. Те виждаха листи, хора, професии, но гласуваха, защото искаха промяна, довериха се на новото. Сега беше по същия начин“, каза Ченчев.

По думите му обаче, друга причина за резултата на БСП на тези избори е, че българите не са били активни. За лидера на ГЕРБ – Бойко Борисов, той посочи, че три пъти води партията си до изолация.

Едно е ясно – българите искат редовен кабинет, а коалиционно споразумение трябва да има, убеден е Ченчев.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)