Черен петък в Стара Загора се оказа пълен фалш, намаленията са средно по 20%

Намаленията в големите магазини на Стара Загора по случай дългоочаквания и прехвален „черен петък“ се оказаха доста по-малки от това, което по дефиниция се очаква от шопинг деня. Ето какво показа репортерска проверка на Зарата : в повечето търговски обекти на големите молове намаленията са от 20 до 30% – обичайно за стандартните сезонни намаления, вместо за ден като този.

[ad id=“265513″]

За щастие поне смъкнатите цени са реални, а не фиктивни, както се очакваше. Защото от години всичко е фиктивно, когато у нас се заговори за намаление. Съмненията бяха, че търговците ще използват добре познатите трикове да завишат изкуствено цената в дните преди 24 ноември, с цел да излязат на печалба дори след намаление от 30-40%. Това обаче не се наблюдава на повечето места и обявените намаления са реални на базата на първоначалната стойност на продаваните продукти.

[ad id=“265520″]

Въпреки че промоциите не са големи, масово старозагорци пазарят като невидели и паркингите на моловете се пукат по шевовете.

Повечето търговци се предпочели да направят едно де факто сезонно намаление и да яхнат прехваленото име на „черния петък“, възползвайки се от свръхрекламата, която това им доставя. Но „черен петък“ означава намаление на 70-80%.

[ad id=“265508″]

По-хитър ход, който най-вероятно ще се хареса на много от нашите читатели, които днес са нямали възможността да напазаруват истерично в моловете, се използва от малка част от магазините в големите търговски центрове. Там понятието „черен петък“ изведнъж се е променило на „черен уикенд“, а предлаганите намаления ще важат до 26 ноември включително. За тези намаления може да видите като кликнете ТУК и ТУК, а защо не и ТУК По този начин, въпреки реално слабите промоции в моловете и все пак клиентите ще имат възможността да се възползват по-дълго от големите намаления в онлайн магазините и за по-дълго време.


image0 (9K)