„Чернобил“ триумфира на наградите „Еми“

Сериалът „Чернобил“, разказващ за аварията в едноименната атомна електроцентрала през 1986 г., спечели престижните награди „Еми“ в три категории, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. Сагата получи награди за най-добър мини-сериал, за режисура на мини-сериал и за сценарий.

„Игра на тронове“ пък грабна статуетката за най-добър драматичен телевизионен сериал. Осмият сезон на хитовия сериал на телевизия НВО печели за четвърта година. Това беше едва втората му отличие за вечерта, въпреки че получи номинации в 32 категории.

Тони Шалуб получи наградата за най-добра поддържаща роля в комедиен сериал за работата си в „Прекрасната г-жа Мейзъл“. Алекс Борщайн спечели за втора поредна година наградата за най-добра поддържаща женска роля в комедиен сериал, отново за „Прекрасната г-жа Мейзъл“.

Били Портър спечели наградата „Еми“ за най-добър актьор в драматичен сериал. Той беше награден за играта си в сериала „Поза“. С това той стана стана първият носител на тази награда, който не крие, че е хомосексуалист,

Наградата за най-добра актриса в драматичен сериал получи Джоди Комър („Убивайки Ийв“).

Питър Динклидж спечели наградата „Еми“ за най-добра поддържаща роля в драматичен сериал. Той е известен в превъплъщението си в Тирион Ланистър от „Игра на тронове“.

Джули Гарнър спечели наградата за най-добра поддържаща женска роля в драматичен сериал за работата си в „Озарк“.


image0 (9K)