Честит рожден ден от ЗАРАТА на родените на 5-то число!

Родените на 5-ти най-напред имат нужда от ЯСНОТА. Главна тяхна потребност е да разбират и да правят така, че и другите да разбират – да са много убедителни словесно, да се аргументират отлично.

Това са хора с чувство за хумор и дар слово, услужлива памет, ловък и съобразителен ум, полемична страст и способности, здрави бели дробове, липса на здравословни проблеми в тънки черва, здрави нерви, сръчни ръце без контузии, желание за пътуване, хубава кола, отлични отношения с братя, сестри и колеги, добра професионална квалификация, удовлетворяваща работа. Те непрекъснато се нуждаят от слушатели и не е никаква трудност да си намират такива. Така те поддържат своята форма. Другият начин е чрез постигане на все по-голямо майсторство в избраното поприще.

Тъй като хората с Число 5 се разбират с представители­те на всички други числа, те могат да носят всякакви цвето­ве, но най-подходящите за аурата на Числото 5 са: перлено-сиво, светлозелено и сребристо. Не бива да носят тъмни цветове, дори те да са посочени като цветове на Слънче­вия им знак. Хората с Число 5 ще усетят благотворна промяна в об­щото си състояние и ще засилят положителното в характера си, ако носят близо до тялото аквамарин, платина или сребро. Вибрацията на Число 5 поражда склонност към преко­мерна умозрителност и към пилеене на енергията, които биха могли да доведат до нервен срив.

Хората с Число 5 се при­тесняват за всичко и често страдат от безсъние, тикове по лицето и клепачите и „блуждаеща“ болка в раменете, ръцете и дланите. Дори при леко душевно напрежение стават раздразнителни и избухливи. Препоръчвам им, ако са притесне­ни, да гледат по-оптимистично на нещата, да запазват спокойствие и да проявяват търпеливост дори когато са подло­жени на стрес. Видимо лечебно въздействие им оказва сънят, почивката и спокойното обкръжение. Юни, септември и декември на всяка година са месеците, когато повечето симптоми на разклатено здраве – психи­ческо и физическо, предизвикано от заболяване или злополука сполитат хората с Число 5 – те са плод на черногледство, депресия, стрес или преумора. Наближат ли тези месеци, хората с Число 5 трябва да запазват самообладание. Не след дълго ще видят, че така са в състояние да разсеят и дори да отстранят склонността през тези периоди да боледуват и да попадат в злополуки. Трябва да гледат ведро на нещата най-малко трийсет дни преди началото на изброените месеци.

Както вече беше казано, числата 5 са изключително устойчиви и се възстановяват бързо от всякакви удари, които съдбата им нанася, но ако случайно загубят парите си или се разорят, те се деморализират напълно. За беда, въпреки интелигентността си, петиците повтарят грешките си, не се учат от опита и лесно се поддават на изкушението да правят пари и така залагат всичко. Те са закоравели играчи на хазартната маса, борсата или на конни надбягвания. Не могат да устоят на лесно спечелените пари. Друго тяхно отрицателно качество е, че са силно възбудими и ако това не се компенсира в достатъчна степен от добрите им качества – интелигентност и логическо мислене, напълно губят чувството си за мярка и рухват.

С числото 5 не е трудно да се разбереш. Той е уравновесен, дипломатичен и сговорлив, но тези черти са подчинени на жаждата му за пари и излизат на преден план, когато целта е придобиването на богатство. Техният продажен характер скоро отвращава околните. Само тези, които са продажни колкото тях, истински ги разбират, защото чувстват любовта към парите и притежаването на материални неща с еднаква сила. Привидно числата 5 се разбират почти с всеки. А истински те са в хармония само с хора, продажни колкото тях – най-вероятно друго число 5.

Сексуално са енергични, но тук отново ги владее любовта към парите. Малко вероятно е да бъдат привлечени от някой, който не е богат. От друга страна, самото притежаване на пари е твърде вероятно да направи човека сексуално привлекателен, независимо колко непривлекателен (на) е той или тя иначе. Числата 5 са склонни към душевно напрежение и болки в ставите. За да противодействат на тези заболявания, родените под това число трябва редовно да взимат спанак, джоджен, нарове, ябълки, кайсии и есенция от рози. Хората, родени под влиянието на числото 5, са силни материалисти и цялото им мислене и всяка постъпка се ръководят от желанието да правят пари. Жаждата за пари е толкова голяма, че те стигат до всяка крайност, за да придобият богатство. Ако не могат да го вземат с честни средства, няма да се поколебаят да прибягнат към нечестни и така често попадат под ударите на закона. Ако не са извършили нещо незаконно, те са определено безмилостни в преследването на пари и няма да пощадят никого, изпречил се на пътя им. Те не могат да живеят в бедност. Числата 5 трябва да внимават да не би материалистичният им импулс да им се изплъзне от ръцете, иначе ще унищожат себе си. Те трябва да подхождат към парите уравновесено и да не се прехласват в преследването им. Имат добри умствени способности и са много приятни хора, стига само да са разумни в материалния си светоглед.


image0 (9K)