Крими новини

Четирима задържани при полицейска акция в Стара Загора и Раднево

Проведена е специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията с културно-исторически ценности на територията на градовете Стара Загора и Раднево.

Полицейските служители са извършили обиск на домовете обитавани от лицата: З. З., на 39 г., М. Н., на 43 г., А. А., на 24 г., всички от Стара Загора и в дома на Д. Т., на 48 г., от град Раднево.

В апартамент в Стара Загора, обитаван от З. З., са намерени и иззети 1 121 бр. старинни монети, старинна гривна от бял метал, 164 бр. бойни патрони различен калибър, два детектора за метал и др.

В дома на М. Н. в Стара Загора са намерени и иззети детектор за метал, старинен пръстен, 3 бр. старинни монети, остър връх от ковано желязо, старинно кръстче и др.

В дома на А. А. в Стара Загора са намерени и иззети 106 бр. старинни монети, детектор за метал и др.

В дома на Д. Т. в Раднево са намерени и иззети два детектори за метал, 60 бр. старинни монети, старинен пръстен и множество други старинни предмети.

В хода на операцията са проведени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, и в домовете на Д .И., на 40 г., от Стара Загора, където са намерени и иззети 2 бр. старинни пръстени, старинна обеца и др., и в дома на Т .А., на 34 г., от Раднево, където са намерени и иззети, детектор за метал, малка старинна ваза, 6 бр. боеприпаси, 184 бр. старинни монети, 8 бр. старинни метални пръстени, старинна керамична фигура изобразяваща човек, старинен колан, както и други старинни предмети.

В ОДМВР – Стара Загора са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 278, ал.6, чл. 277а, ал.7 и чл. 339 от НК. З. З., А. А., М. Н. и Д. Т. са задържани за срок до 24 часа. Работата по доказване на престъпната дейност на лицата продължава.

Мая Матева

Recent Posts

Томина неделя е, последният ден от Светлата седмица

Завършва великденският празничен цикъл...

8 минути ago

Реална опасност Украйна да рухне, ако помощите от САЩ се забавят

Европа не може да замести Щатите, твърди Керемедчиев...

9 минути ago

Как руски изтребители продължават да използват западни технологични части въпреки санкциите

Русия нахлу в Украйна през 2022 г. Оттогава редица държави затегнаха санкциите срещу Москва. Те…

един час ago

Славов: Управлението в турбулентни времена има своя цена

Не се отказахме да вземем правилните решения, каза той...

11 часа ago

4 грешки в любовта, които неуверените хора правят

Концентрирате се върху собствените си емоции...

11 часа ago

Лудогорец е шампион на България! Победи ЦСКА и грабна 13-та си поредна титла

Много голове и меле в Разград, Дуа герой с дубъл...

12 часа ago
image0 (9K)