Четири фатални грешки, водещи до косопад

Случвало ли ви се е след сресване да имате усещане, че половината ви коса е останала по четката? Или пък да влезете в банята и след нанасянето на балсама да падне голямо количество коса?

[ad id=“225664″]

Това е изключително неприятен момент за всяка жена, защото косата е символ на сексапил и женственост, а загубата ѝ е просто плашеща.

За нормална загуба на коса се смята падане на 50-100 косъма дневно. Всичко над тези цифри вече е косопад и трябва да се вземат мерки.

Причините за косопада могат да са най-различни – хормонални нарушения, прием на някои лекарства, липса на достатъчно витамини в менюто, избор на грешни продукти за коса.

Възможно е обаче косопадът да не е причинен от тези фактори, а да е чисто и просто грешка, която допускате. Вижте кои са те:

[ad id=“263680″]

Сушене директно след баня

Ако веднага след излизане от банята започнете да сушите косата си със сешоар, поемате голям риск. Мократа коса е твърде слаба и много малко еластична, което означава, че посягайки към сешоара ще я накъсате и изтощите още повече. Винаги изчаквайте малко след баня, а преди сешоара използвайте кърпа, за да попиете влагата.

Прекаляване с топлинната обработка

Отново виновник в тази ситуация е сешоарът, но не само той. Ако използвайте твърде често преси, маши и подобни уреди и ги използвате за твърде дълго време, вие ще съсипете косата си и ще загубите нейната жизненост. Избягвайте третирането на косата всеки ден.

[ad id=“236993″]

Използване на гумени ластици

Тук няма какво толкова да се каже – всяка от нас е усещала ужасно скубане по време на махане на гумен ластик от косата. Гумените ластици са твърде стегнати, заплитат се в косата, накъсват я и допълно я изтъняват. Забравете за тях и използвайте по-щадящи варианти.

Тежки екстеншъни

Искате да имате гъста и дълга коса и прибягвате към екстеншъните, които дават желания резултат. Да, обаче те се закачат в основата на косъма и ако кичурите са повече, те тежат. Това неминуемо провокира косопад, защото косата е подложена на постоянно опъване.

източник: ezine.bg


image0 (9K)