Стара Загора

Човек, висящ на въжета и изпускащ едри предмети от високо и жена, продаваща цветя без разрешително, са глобени

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 5 до 7 март, са отчетени малко над 140 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за извършване на ремонт, от външната страна на жилищен блок №39 в кв. „Три чучура – юг“, от човек, висящ на въжета и изпускащ едри предмети от високо.
Същата административна санкция е наложена на жена, продаваща цветя пред фризьорски салон без разрешително. Констативен протокол е съставен на непълнолетен гражданин, който е извършвал търговия на ъгъла на бул. „Генерал Столетов“ и ул. „Майор Т. Кавалджиев“.
Извършени са проверки по сигнали за струпаване на отпадъци в района на бул. „Калояновско шосе“, както и около контейнери за смет в града.
За бездомни кучета е съобщено парк „Митрополит Методий Кусев“ и по ул. „Боруйград“. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни. Оплакване е постъпило заради непрестанен лай на домашен любимец.
След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, обезопасени са шахти. Премахнати са изсъхнали клони на дървета и храсти.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Полицаи и деца заедно в акция на пътя

Подрастващите научиха важни уроци за безопасността си на пътя...

44 минути ago

Бургас отбеляза Летния Никулден с курбан и концерти

На днешния ден рибарите ритуално "отключват" морето...

47 минути ago

В китайски зоопарк: Нямат панди, боядисват кучета „чау чау“

Използвали био бои заради атаки от еколозите...

един час ago

Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви...

2 часа ago

Габриела Маринова от Берое спечели сребро на световното по карате стил „шотокан“

  Габриела Маринова от IXв клас на СУ "Максим Горки" спечели сребърен медал на Световното…

3 часа ago
image0 (9K)