Чудодейна рецепта отпреди 9 века лекува всички сърдечни проблеми

Уникална рецепта, която е способна да излекува всеки сърдечен проблем, е открита още преди 9 века. Тя е дело на монахинята и народна лечителка Хилдегард фон Бинген.

[ad id=“225664″]

Живяла и работила през 12 век, Бинген е родена във време, в което организираните медицински услуги такива, каквито ги познаваме днес, на практика не съществуват. Тя посвещава живота си на това да облекчава човешките болки. Години след смъртта ѝ нейните записки и рецепти останали под формата на писма, са открити и използвани д-р Готфрид Херцка.

Херцка установява, че всички съвети на монахинята, приложени на практика, дават завидни резултати. Той пише книгата, озаглавена: И Бог лекува. В нея включва всички предписанията на монахиня фон Бинген за лечение на сърдечни проблеми. Той с възхищение обяснява как тя е открила чудотворен метод за справяне с тях още през 12-ти век.
Природното лечение е било известно на хората във време, когато не е имало друго противодействие срещу болестите. Уникалното действие се потвърждава и от известната австрийска билкарка Мария Tребен.

[ad id=“263680″]

В книгата си д-р Херцка нарича рецептата Вино за сърцето. Тя лекува сърдечна недостатъчност и всякакви сърдечно-съдови заболявания. Освен това има отредено особено важно място в медицинската практика. Тя може да се приготви у дома. Всички съставки са изключително здравословни и естествени. Ето ги и тях:

10 стъбла пресен магданоз, 1 л чисто натурално вино (бяло или червено), 2 с.л. оцет, 300 г натурален пчелен мед.

За да си приготвите лечебната напитка, целите стъбла магданоз се измиват и се слагат в 1 л естествено вино. Към него се добавят 2 с.л. оцет. Сместа се разбърква и се слага да се вари на слаб огън за около десет минути. По време на готвенето оцетната смес се пени, така че е нужно да сте внимателни,пише Ретро.бг .

Готовата смес се сваля от огъня. Към нея се добавят 200 г натурален мед и се връща на огъня за още 4-5 минути. Подготвят се дезинфекцирани бутилки, измити със спирт или на пара.
Сместа се затопля и се прецежда. Полученото се разпределя в бутилките и се затваря добре. Препоръка на медиците е медът да не минава през термична обработка.
Напитката се пие по големи супени лъжици, колкото е необходимо. По думите на д-р Херцка се взима по една-две-три или повече супени лъжици на ден в зависимост от тежестта на симптомите на сърцето. Те могат да са трептене, бодежи, прескачане или промени, дължащи се на стрес или време. Сместа се пие, докато симптомите изчезнат.

[ad id=“236993″]

Отварата се препоръчва както за пациенти с леки симптоми, така и за такива със сериозни сърдечно-съдови заболявания. Използването ѝ дава отлични резултати при ангина пекторис, ако лекарството се използва ежедневно. Най-тежките случаи могат да се излекуват с греяно вино, което се приема в продължение на няколко месеца.

Чудодейна рецепта отпреди 9 века лекува всеки сърдечни проблеми

източник: Струма


image0 (9K)