Чудо! Валери Симеонов хвърли оставка

„Решението за оставката е лично – става въпрос за медийна кампания, която удря върху авторитета на правителството“, заяви вицепремиерът Валери Симеонов.

По думите му тази кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на управлението. „Не става въпрос за моята личност, не става въпрос за партията, на която съм ръководител, а за управлението на България“, каза още той пред спешно извиканите репортери.

„Благодаря за вниманието от ваша страна. Повиках ви, за да обявя пред вас моето лично решение да подам оставка в качеството си на вицепремиер на Република България в коалиционното управление на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, допълни той.

„Причините са продължаващата медийна кампания, особено от последните два дена, в която като продължение на кампанията, която беше проведена спрямо мен, по повод изявлението ми за протестите пред МС, се поставя акцент не върху моята личност, а и върху народни представители от НФСБ“, допълни той.

„Става въпрос за медийна кампания, от която се възползват определени политически сили. Тя удря върху правителството и се превръща в пречка за управлението. Това аз не мога да си го позволя. Това управление е изключително успешно и аз не мога да си позволя да му тежа“, каза Симеонов и продължи: „Най-правилната стъпка е да не създавам проблеми, да не наливам вода в мелницата на тези протести. Хайде, сега да видим дали ще продължат тези протести и с какви претенции“, заяви Симеонов.

Оставката на вицепремиера Валери Симеонов идва след 26 дни на протести от страна на майките на деца с увреждания. Включително и тази вечер, те се събраха пред Министерски съвет с категоричното искане Симеонов да се оттегли от поста.

Протестите започнаха след скандално изявление на вицепремиера, че майките държат пред парламента „уж болните си деца“. След съвещание на Коалиционния съвет обаче, Симеонов направи публично извинение към майките и заяви, че съжалява за думите си.

Майките на деца с увреждания обаче не приеха поднесеното извинение и продължиха протестите с настояване за оставката на Симеонов.


image0 (9K)