Шахтата убиец в Перник зеела с дни отворена

Нелеп тежък инцидент в Перник завърши със смъртта на 46-годишен мъж. Прокуратурата вече започна разследване около случилото се, при което мъж падна в шахта.

Съоръжението е новоизградено и е било без капак, но обезопасено с метална ограда и ленти.

На 12 ноември, около 20:00 часа екипи на Бърза помощ, полицията и пожарната пристигат в квартал „Изток“, на улица „Стомана“. Заварват 46-годишен мъж, паднал в шахта с дълбочина 1,70 м. Човекът вече е починал. Кадрите от нощта на инцидента заснема Мария Ташева, която живее в блока над шахтата.

Още по темата

16 ное 2021 09:24

17

„От шахта се чува много силен звук. Той явно е предизвикан от това, че при падането на човека е изкривен един от крановете“, разказва Мария.

Дупката е изкопана още на 9 ноември. Била е заградена от метална ограда и обезопасителна лента. Капаци обаче няма. Дни наред преди инцидента Мария гледа зейналата дупка през балкона си.

„4 дни тази дупка седи само с тези ограждения. Те се клатят, изобщо не са стабилни, не са захванати по абсолютно никакъв начин за нещо“, разказва Мария пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според жителите на квартала до инцидента се е стигнало не само заради липсата на капак, а и заради липсата на улично осветление. „Отдавна тук е тъмно, лампите не светят, те са изгорели от 2 месеца“, възмущава се Петър Костов.

2 дни след фаталния инцидент от „Топлофикация“ поставят капаци върху дупката. От Община Перник пък заявиха, че не са получавали сигнали за проблеми с осветлението в района.

По тялото на загиналия не са открити следи от насилие и версията за умишлено убийство отпада. Според разследващите смъртта е настъпила в резултат на травма. Мъжът е вдишал гореща пара с температура около 70 градуса, имал е и тежки изгаряния.

Разследването по случая продължава.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)