Любопитно

Шеф Михалчев май напуска „Мастършеф“

В журито на „Мастършеф” май ще има промени от пролетта, писа „Уикенд”. Единият от съдиите в готварския формат бил на кантар да напусне. Това е повелителят на сушито Петър Михалчев. След цели 6 сезона в ефира на Би Ти Ви майсторът на японската кухня се чувствал крайно изморен да е тв звезда.

На татуирания готвач отдавна му било дошло до гуша да го спират по улиците и да го питат: „Вие ли сте онзи от „Мастършеф”?”. Това обаче бил най-малкият му проблем във връзка със споходилата го преди няколко години слава. Шеф Михалчев се отегчавал от всякакви медийни изяви, снимки и раздаване на автографи, които от доста време за него са ежедневие. Подобни задължителни за една тв звезда дейности считал за напълно безсмислени, а най-много се дразнел на вечния въпрос, който фенове и журналисти му задават: „Защо имате толкова много татуси?”. Михалчев се вбесявал, че заради подобни празни според собственото му мнение задължения се налага да пренебрегва семейството и бизнеса си, който го храни. На момента задълженията като лице на Би Ти Ви толкова много му дотягали, че ходел мрачен като буреносен облак, готов да се скара с всеки пред очите си. Вместо да си пили нервите с подобни занимания, той вече сериозно се замислял да се откаже от телевизията и да си гледа ресторанта, който и без това е основният му източник на доходи.

До момента Михалчев е изкарал 5 години в хитовото кулинарно шоу на Би Ти Ви.

Преди време приел офертата да се включи в „Мастършеф”, но не смятал да остава там за дълго. Идеята му била от една страна да стане популярен, за да привлече повече хора в ресторанта, а от друга – надявал се да просвети хората за основните принципи на кулинарията и да вдигне рейтинга на готварската професия. Пет години след първия сезон на „Мастършеф” обаче не само че се бил пресител от медийна слава, но и се чудел какъв е смисълът да се бъхти в телевизията, ако това значи да остави ресторанта без надзор и да жертва цялото си свободно време. Известно е, че в бизнеса готвачът разчита на своята съпруга, но тя не можела да го замести изцяло, а и вече била прекалено изморена да върти всичко сама.

На фона на тези проблеми Михалчев се замислил, че май вече е време да сложи край на своите звездни залитания, за да има време за истинските си задължения. Засега решението не било взето окончателно, но нещата клоняли към раздяла с Би Ти Ви или поне към редуциране на ангажиментите в телевизията. Подобно нещо направи преди време италианецът Лео Бианки. След един сезон в „Мастършеф”, който го откъсна от всичко останало в живота му, включително от неговите две деца, той реши да напусне шоуто и да се задоволи с рубрика в „Преди обед”. На неговото място дойде шармантната Силвена Роу. Преди Лео в предаването се изявяваше Виктор Ангелов, който пък се премести в Нова тв. Ако и Петър Михалчев се раздели с журито на предаването, ще се наложи да се търси поредно попълнение в екипа на журито.

 

Ваня Русева

Share
Published by
Ваня Русева

Recent Posts

Полицаи и деца заедно в акция на пътя

Подрастващите научиха важни уроци за безопасността си на пътя...

6 минути ago

Бургас отбеляза Летния Никулден с курбан и концерти

На днешния ден рибарите ритуално "отключват" морето...

9 минути ago

В китайски зоопарк: Нямат панди, боядисват кучета „чау чау“

Използвали био бои заради атаки от еколозите...

50 минути ago

Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви...

53 минути ago

Габриела Маринова от Берое спечели сребро на световното по карате стил „шотокан“

  Габриела Маринова от IXв клас на СУ "Максим Горки" спечели сребърен медал на Световното…

2 часа ago
image0 (9K)