Шеф Михалчев с престижна титла в Япония

Колоритният готвач Петър Михалчев се сдоби с нова престижна титла – посланик на добра воля в Япония. Спецът от „Мастършеф“, който и тази година ще оценява участниците в новия сезон на кулинарното риалити, бе избран от посолството на Страната на изгряващото слънце у нас, пише вестник „Ретро“.

„През месец януари 2021 г. с цел насърчаване популяризирането на японската кухня и хранителна култура по света японското министерство на земеделието, горите и водното стопанство назначи за посланици на добра воля нови 36 чуждестранни професионалисти в областта на японското кулинарно изкуство. За първи път от България за такъв посланик бе избран шеф Петър Михалчев, собственик на японския ресторант „Мияби“ в град София“, обявиха от посолството в официално изявление. До момента са назначени 145 посланици на добра воля от цял свят, като идеята е те да допринесат за по-широкото разпространение на японската кухня и хранителна култура в чужбина.

„Бихме искали да използваме случая и да изразим своята благодарност и дълбока признателност към шеф Михалчев за приноса му за задълбочаване на познаването и разбирането на японската кухня и хранителна култура в България и му пожелаваме успех в дейността му като посланик на добра воля. Японското посолство ще продължи да ви запознава с очарованието на японската кухня и хранителна култура посредством различни проекти“, казват още от институцията.

Татуираният готвач отдавна е увлечен по източната култура. Той многократно е посещавал японската държава, като някои от пътуванията му са съпътствани от екстремни преживявания. Там той е преживял страховит тайфун и изригването на вулкан. Неговата съпруга Ина, с която са заедно и в живота, и зад котлоните, също е специалист по японска кухня и негова дясна ръка в приготвянето на специалитетите в семейния им ресторант.


image0 (9K)