Широкото ръководство на БСП приема важни политически решения

Националния съвет на БСП (широкото ръководство на партията) заседава, за да избере нов състав на Изпълнителното бюро, както и за да определи водачите на листи и местата за коалиционните партньори и гражданската квота за предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

„Ръководството на БСП ще направи промени при водачите на листи за предстоящия вот както по места, така и в големите градове“, обяви Асен Гагаузов, член на Националния съвет на партията.

Ангажиментите, които са поети, трябва да бъдат изпълнени към коалиционните партньори. Така, че и това е отчетено. Има избираеми, има и такива, които са на границата, за да усетим усилията на новите хора. Още по-добър ход щеше да бъде, ако и Татяна Дончева се беше вразумила малко, но това е вече друг въпрос„, каза Гагаузов, цитиран от БНР и ЗАРАТА.

Очаква се БСП да продължи подписването на споразумения с още формации и граждански структури за голяма лява коалиция.

Партията вече има  споразумения с АБВ, „Нормална България“ и Минчо Христов, представляващ „Движение на непартийните кандидати“.

Татяна Дончева от „Движение 21“ предпочете да остане в коалицията с Мая Манолова и платформата „Изправи се! Мутри вън!“.

 

 


image0 (9K)