Стара Загора

Шофьор на градски автобус говорел по GSM-а си докато шофира. Проверяват

Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 18 – 21 юни 2018 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 18 до 21 юни, са отчетени над 200 сигнала. Граждани са подали информация за над 40 неправилно паркирани МПС в града. В процедура по принудително/доброволно репатриране е включен автомобил, без регистрационни номера, паркиран до блок №238 на бул. „Цар Симеон Велики“.

[ad id=“225664″]

Старозагорка е информирала за шофьор на автобус от градския транспорт, говорещ по мобилен телефон по време на курс по Линия №13. Извършва се проверка от дружеството. Постъпило е оплакване от пътуващи в тролейбус по Линия №2, че не се пуска климатик в превозното средство. На гражданката е отговорено, че климатичните системи са с автоматично пускане и се влияят от външната температура. При градуси под 25, не може да се задействат.

[ad id=“236999″]

Граждани са сигнализирали за бездомни кучета в източната част на ул. „Иван Вазов“, около кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и „Майор Т. Кавалджиев“, както и в района на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. За свободно разхождани кучета, без повод, е получен сигнал и от живуща в село Лозен. За безпризорни животни в село Остра могила също е съобщено. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Екип на общинското звено „Контрол и обществен ред“ е съставил констативен протокол с предписание за премахване на рекламна табела на магазин, прикрепена към дърво, в района на блок №40 на бул. „Св. Отец Паисий“.

[ad id=“237001″]

Съставен е акт на граждани, чупещи стъкла около контейнерите за смет, до блок №3 на ул. „Любен Каравелов“.

Десетки са сигналите, които съобщават за шумни компании и слушане на музика на открито в паркове и междублокови пространства. Оплаквания са постъпили и за нарушаване на тишината в тъмната част на деня с музика от заведения в града.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, светофарна уредба, паркомати, както и автобусно информационно табло.  Обезопасени са шахти в града. Почистен е бил и районът около Стария чинар. Премахнати са изсъхнали и паднали клони по междуградската пътна мрежа. Продължават сигналите за граждани, берящи липов цвят и чупещи клони на дървета.

Сигнализирано е за компрометирана детска катерушка на площадка между бул. ‘“Св. Патриарх Евтимий“ и ул. “Ген. Столетов“. Живущи в Ново село граждани апелират към поставяне на указателна табела, показваща точно пътя от селото до  местността „Богородична стъпка“, за да бъдат улеснени туристите, които я посещават за първи път.

Сигнал е подаден за горящи сухи треви в стопански двор в село Маджерито. Огънят бързо е локализиран и потушен.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

 

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Четирима волейболисти отказали да играят за националния

Решено е те да не бъдат викани в следващите 5 години...

27 минути ago

„Албена“ открива летния сезон, чака 3000 туристи

Осем хотела отварят за празниците...

38 минути ago

Марадона може и да е издъхнал заради токсично вещество

Идолът на Неапол дълго време се лекува от зависимости...

39 минути ago

Променят движението в столицата заради 6 май

Тази година военен парад няма да има...

47 минути ago

Добромир Иванов от СК Недьо Ранчев спечели бронзов медал на първенството по джудо

  Състезателят Добромир Иванов от СК Недьо Ранчев Стара Загора се представи силно при участието…

50 минути ago
image0 (9K)