Ще ви отива ли къса коса? Изчислете сама!

Стилисти разкриха „правилото на петте сантиметра“, с което всяка жена може лесно да установи дали ще й отива къса прическа, или е по-добре да заложи на дългите коси, пише в.“Дейли мейл“.

[ad id=“225664″]

За да се подложат на теста, дамите се нуждаят единствено от молив и сантиметър. Ако разстоянието между линията на върха на брадичката на жената и края на ухото й е под 5,5 сантиметра, тогава тя смело може да се подложи и на много къса подстрижка. Но ако то е по-голямо, тогава носенето на по-дълги коси е препоръчително.

Преди да се посети фризьорския салон, е нужно да се проведе 5-сантиметровият тест. Слага се хоризонтално под брадичката един молив. След това със сантиметър се измерва вертикалното разстояние от върха на ухото до молива.

[ad id=“255238″]

Измереното разстояние не трябва да надвишава 5,5 сантиметра, ако дамата държи да изглежда добре с къса фризура и тя да съответства на пропорциите на лицето й.

Тези  напътствия са дадени от британския топ стилист Гайлс Робъртсън, който прилага опита на своя учител Джон Фрида от едноименната коафьорска верига във Великобритания.

Определящи в случая били ъгълът и размерът на долната челюст. Когато те са по-малки, късите прически пасват по-добре на лицата на дамите.


image0 (9K)