Анализи

Що Мая Манолова не прие колата и шофьора, предложени от Слави?

По-интересно е всъщност с кой акъл Слави Трифонов предлага подобно нещо на омбудсмана на България?

Защото Мая Манолова е националният обществен посредник.. Приемането на каквото и да е предложение от частно лице, или фирма, моментално я вкарва в конфликт на интереси като борец за правата на всеки българин, каквато е работата на институцията Омбудсман.
А предположението, че Мая Манолова може да приеме подобно предложение, е обида за интелекта й. Симпатична, или не на някои, Мая Манолова е със сигурност умна.
Играта на Слави е ясна – още популярност и шум, опит да покаже некадърността на държавното управление и да привлече внимание към собствените си политически (не граждански, както всъщност се стреми да ги представя) проекти.
Аман от шоу! Между другото Манолова е най-печеливша в момента и действително спретна добро шоу – с автобус до Стара Загора, приемна във влака… Удава й се. Със сигурност за три дни вдигна с поне 20 пункта популярността си. Не е лошо. Вероятно и онези, които и представа си нямаха досега, че съществува такова нещо като омбудсман, вече разбраха, което е много добър ход за популяризиране на институцията.
Сега за колата. Тъпо е наистина една държава да създаде институция, работеща на територията на цялата страна и да я лиши от ефикасно средство за работа като транспорт по всяко време. Друг е въпроса, че този транспорт действително не е нито нужно, нито нормално да се осигурява от НСО, освен, ако към омбудсмана няма отправени заплахи за живота му.
Национална служба охрана действително бе превърната от десетилетия в таксиметрова служба за политици, а съгласете се, това меко казано й отнема възможността да работи по предназначение и според квалификацията на кадрите си. Не е тайна, че промените в закона целяха най-сетне да освободят НСО от ангажимента да вози насам-натам Ахмед Доган, но явно никой не се е сетил, че и Мая Манолова се вози на тяхна кола.
И не би имало нищо скандално, напротив, връщане към нормалността е, Народното събрание да гласува, а Министерски съвет да приведе в действие решение, според което институцията Омбудсман има право на държавен транпорт. Какъв е проблема? И нужно ли е всяко недоразумение да се превръща в политически проблем?
Всъщност нужно е – за партии и организиции в опозиция в навечерието на европейски и местни избори и при неистово желание, заедно с тях да има и парламентарни, т.е. смяна на властта, даже е задължително.
Според социологическите проучвания обаче, нито на гражданите, нито на бизнеса, подобно нещо им е нужно. Все си мисля, че в нормална държава това би трябвало да е по-важно.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Слънцето се показва на Великден, градусите ще стигнат 23

Само на отделни места ще има краткотрайни валежи...

37 секунди ago

Откриха двама издирвани младежи от Русе

Двамата отишли при дядото на единия и объркали пътя...

49 минути ago

Три коли се ударха край Омуртаг, има ранен

Тежката катастрофа е станала на пътя Велико Търново - Варна...

51 минути ago

Кои са четирите фактора за дълъг живот?

Изблиците на гняв могат да провокират инсулти...

2 часа ago
image0 (9K)