Юношите ни до 19 години измъкнаха равенство срещу Испания

България измъкна 0:0 срещу домакина Испания в мач от първия кръг в група 6 на елитния кръг от Европейските квалификации по футбол за юноши до 19 години.

Двубоят се игра на стадион „Гийермо Амор“ в Бенидорм, където момчетата на Ангел Стойков бяха принудени основно да се бранят, но с дисциплинирана игра успяха да спрат съперника.

Вратарят Димитър Шейтанов направи половин дузина спасявания, а испанците изпълниха 13 корнера и отправиха общо 25 изстрела, но повечето бяха неточни.

Хуан Берокал отправи първия удар във втората минута, но встрани от вратата. Националите отговориха с изстрел на Калоян Кръстев, който не намери целта. Последваха силни минути за испанците, които владееха повече топката, но възпитаниците на Ангел Стойков стояха добре на терена и не позволиха сериозни опасности до почивката пред вратата, пазена от Димитър Шейтанов .

[ad id=“225664″]

След подновяването на играта домакините засилиха натиска си. В 57-та минута Шейтанов отрази опасен удар на Диас. В следващите минути иберийците още на няколко пъти поставиха на изпитание стража и футболистите пред него. Последователно в игра за България се появиха Тони Иванов, Архан Исуф и Стефан Гаврилов, които замениха съответно Станислав Иванов, Атанас Кабов и Димитър Костадинов.

[ad id=“263680″][ad id=“263680″]

В самия край Шейтанов отново трябваше да се намесва, след като отрази изстрела на Мбула и срещата завърши при 0:0. В другия мач от групата Франция надигра Белгия с 3:2.

[ad id=“236993″]

Следващият съперник на България е Франция. Двубоят ще се проведе на 24 март, събота от 13:00 часа на стадион „Гийермо Амор“ в курорта Бенидорм.


image0 (9K)