Явор Хайтов: Не бива да изключваме нито една версия за Къро

Явор Хайтов: Не бива да изключваме нито една версия за Къро

Издирваният от Интерпол Красимир Каменов – Къро беше разстрелян в дома си в Кейптаун. Има ли българска следа?

„Добре е, че българските власти командироват служител, който да осъществи контакт на място с властите в РЮА. Моят съвет е да не само един. Българските държавни органи – и в лицето на прокуратурата, и на следствието трябва да покажат едно взаимодействие. Сега е моментът да осъществят едно компетентно разследване. Става въпрос за тежко криминално деяние, което при всяко положение не е извършено от едно лице. То вероятно е получило помощ, подкрепа и логистика. Съмнявам се, че лесно ще стигнем до отговори“, заяви бившият зам.-председател на НС Явор Хайтов в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му е интересен начинът, по който ще се разпредели имуществото на загиналите, тъй като не може да се изключи възможността то да е било причина за убийството.

„За там не е изключение – в нея престъпността е тежка, извършват се кражби и множество убийства. Не бива да изключваме нито една от възможните версии. Каквито и коментари да правим без да сме прочели делото и да знаем какво се е случило на място, остават в сферата на хипотезите“, отбеляза той, като допълни, че българска следа в убийството също не трябва да бъде изключвана. Гостът обаче беше категоричен, че не приема намесването на прокуратурата като страна в деянието.

Пред Bulgaria ON AIR Хайтов коментира и приемането на от НС на механизма за разследване на главния прокурор.

„Това е ирония и шега, без да засягам цирковото изкуство. Как така гласуваш закон, че ще бъде отменен като противоконституционен. От друга страна, се създава законодателство за една персона. Една минута парламентарно време струва на българския данъкоплатец около 3-4 000 лв. Това са пари, похарчени на вятъра, и грешка при избора. Народните представители трябва да се съсредоточат върху дългосрочно законодателство“,  каза той.

Гледайте целия разговор във видеото

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)