Янев с призив да гласуваме: Важно е, това е демокрацията

Служебният премиер Стефан Янев призова българските граждани да гласуват на изборите в неделя и увери, че са взети мерки за честността на вота.

Това е изключително важно, защото изборите са основата на демократичния процес, механизмът, който ни дава възможност да влияем върху процеса на вземане на решения кой да управлява, как да управлява, какви политики да бъдат прилагани, каза той в началото на заседанието на правителството.

Янев опроверга спекулациите, че има нещо нередно в подготовката на вота. Според него целта им е да дискредитират изборите предварително.

Основната цел на тези внушения е да бъдат демотивирани българските граждани да излязат да гласуват и това е изключително тревожно, подчерта служебният премиер.

Взели сме всички мерки, за да се гарантира свободата, прозрачността и честността на вота, няма място за притеснение, че едва ли не има нещо нередно в подготовката на предстоящите избори. Българските граждани ще могат да гласуват свободно и без притеснение, увери той.

Премиерът подчерта, че очакванията към партиите са да генерират идеи и управленски политики, а не „активни мероприятия, които целят да дискредитират основни демократични процедури“, което по думите му не е в полза на никого.

Премиерът призова българите да гласуват, за да имаме по-устойчив и ефективен парламент и редовно правителство, подкрепено от стабилно парламентарно мнозинство, което да започне необходимите реформи.

Янев изрази надежда то да започне от реформата в съдебната система.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)