Ясен Петров: Доволен съм от показаното в контролите

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров заяви, че е доволен от представянето на „лъвовете“ в трите контролни срещи, които звършиха тази вечер с гостуване на Франция в Париж.

На „Стад дьо Франс“ националите ни загубиха с 3:0 от световния шампион, като при резултат 1:0 в полза на „петлите“, „лъвовете“ можеха да изравнят чрез Бирсент Карагерен, но полузащитникът стреля неточно, видя ЗАРАТА.

„Поздравявам момчетата, защото играхме срещу един много сериозен отбор. Влезнахме в мача с голяма умора и затова прибегнахме и толкова рано до смените. Отборът на Франция е един изключително силен и добре подготвен състав. Отблизо като наблюдавах двубоя ми стана ясно, че мисията днес наистина е много трудна, но ние имаме полза от мачове срещу такива отбори“ започна пред БНТ Петров.

„Не стигнаха 10 минути, за да кажем, че сме се представили добре. Заслужена победа на домакините. Видях един много класен отбор, който е фаворит за спечелване на европейското първенство. Имахме отличен шанс да изравним резултата в 79-ата минута чрез Бирсент Карагерен, но несъумяхме да се възползваме от тази ситуация. Не казвам, че ако бяхме вкарали, щяхме да завършим наравно или да победим, но не мога да отрека, че футболистите се стараха. Всеки даде всичко от себе си. България може само единствено да печели от мачове срещу такива съперници“, заяви наставникът на лъвовете.

„Вие знаете, че тройката ни централни защитници играха всички мачове по 90 минути, така че има натрупана умора, защото играхме срещу много силни противници, особено днес. Срещу нас имаше наистина един много силен отбор. За футболистите това е един безценен опит, защото се докоснаха до големия футбол“, коментира младият специалист.

„Ние горе-долу знаем къде ни е нивото, срещнахме много силни отбори, обстановката беше прекрасна, благодарим на всички организатори. Извличаме си поуките и продължаваме напред. Това е!“, сподели Петров.


image0 (9K)