Ясен Петров: Има израстване в отбора

Националният селекционер на България Ясен Петров бе доволен от равенството 1:1 със Словакия. Специалистът заяви, че вижда израстване в тима в последните мачове и допълни, че играчите допускат грешки, но отдава това на младостта на футболистите, информира ЗАРАТА.

„Доволен съм от началото на срещата и битката, която нашият отбор води. В първите минути можеше да водим и по-убедително. Имахме шансове и през втората част, и в края на мача. Срещнахме доста сериозен противник. Това бе полезна проверка. Имаше промени в състава, доста млади играчи бяха на терена. Допуснахме грешки, но мисля, че има израстване в нашия отбор“.

„Футболът е игра на грешки. Направихме доста елементарни такива, това е плод на младостта. Тепърва градим отбора. Създадохме и доста голови положения, обаче. Доволен съм. Продължаваме да тренираме, чакаме следващия мач“.

„Ще се опитваме всеки мач да изненадваме противника. Аз съм привърженик да експериментираме със състава. Дай Боже един ден да изградим стил на игра, който да пасва на отбора. Виждате, че излизаме всеки мач в различен състав. До този момент изиграхме 4 мача, всеки с различна тактическа постройка. Това са контролни срещи, трябва да даваме възможност на всички, които сме повикали и да видим как ще стоим“.

„Ще продължаваме да търсим най-добрия си облик. Имам определени изисквания. Когато дойде умората правим елементарни грешки. Футболът е игра, в която винаги има проблеми и трябва да ги решаваме“.

„Срещу Русия ще направим ротация. Според това кой колко е уморен и какви болежки има, ще дадем шанс на други играчи. Искаме да постигнем победа и ще се стремим към нея“, каза Ясен Петров.


image0 (9K)