Ясен Петров: Искаме реванш от Швейцария заради първия мач

Селекционерът на България – Ясен Петров, даде пресконференция преди утрешния двубой с Швейцария, видя ЗАРАТА.

Последният двубой на „лъвовете“ от квалификациите за Световното първенство по футбол в Катар можете да гледате пряко в ефира по БНТ 1 и онлайн на bntnews.bg/sport от 21:45 часа.

Петров заяви, че националите ще бъдат пределно мотивирани срещу „кръстоносците“ в Люцерн, за да завършат годината подобаващо

„Когато станах национален селекционер казах, че отборът трябва да бъде подмладен и да играе за резултат. Нашето желание е да завършим кампанията позитивно. Разбрах, че стадионът ще е разпродаден и затова срещу Швейцария ще играем пределно мобилизирани. Знаем ситуацията в групата и желанието ни е да покажем добро лице“, заяви специалистът.

„Още в първия мач, в който бяхме заедно с футболистите, още до 12-13 минута получихме тежък шамар, това не мога да го забравя и искам реванш. Знаем класата на Швейцария и подхождаме с респект. Отборът ни трябва да играе за България. Ако се раздадем – всико е възможно“, сподели националният селекционер.

„Десподов е в добро състояние. Ние играем за България. Нашият отбор ще бъде достатъчно мотивиран и ще опитаме да изиграем добър мач, в който да постигнем добър резултат. Надявам се максимално да затрудним Швейцария. Те са много качествен отбор. Искаме да завършим годината подобаващо. Очаквам нашите футболисти да ми подарят добър резултат“, добави още той.

„Ако аз не вярвам, няма как да го предам на момчетата. Трябва да сме много умни и да знаем какви са ни възможностите. Дано да извлечем максимума от мача. Трябва да подмладим отбора и да извлечем резултат“, звърши пресконференцията си Ясен Петров.


image0 (9K)