Ясен Петров пое цялата отговорност за разгрома от Швейцария

Наставникът на България – Ясен Петров, нямаше обяснение за разгромната загуба, която „лъвовете“ допуснаха във визитата си на Швейцария.

На стадион „Суиспорарена“ в Люцерн „трикольорите“ отстъпиха с 0:4 на „кръстоносците“ в последния си двубой от квалификационна група “C” за Световното първенство по футбол в Катар догодина.

Пред микрофона на БНТ, националният селекционер заяви, че поема изцяло вината за тежкото поражение.

„Нищо не ни се получи тази вечер. Абсолютно нищо. Отборът на Швейцария игра много силно, особено Шакири и футболистите им по десния фланг, които ни създадоха много проблеми. Не бяхме подредени правилно и когато губи един отбор, вина за това има треньора. Така, че аз поемам цялата отговорност за загубата. За жалост завършихме годината с неприятно поражение. На този етап нямам обяснение защо рухнахме през второто полувреме. Никога няма да кажа лоша дума за футболистите, основно треньорът поема вината. Може би не уцелих точния състав, който да отговори на агресивната игра на швейцарците. Причините за загубата са много, ще ги анализираме“, сподели Петров пред камерата на БНТ, видя ЗАРАТА.

Специалистът даде своята оценка за представянето на тима ни през календарната 2021 г.

„За нас бе важно да подмладим отбора и това се случи, но от гледна точка на играта ни срещу силни противници като Италия и Швейцария, виждаме, че разликата в класите е много голяма. Постигнахме няколко победи, които трябваше да вдъхнат самочувствие на футболистите ни в днешния мач“, завърши Ясен Петров.


image0 (9K)