1 година затвор за шофьор, карал в старозагорско с метамфетамин в кръвта

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден шофьор на 1 г. затвор за  управление на автомобил след употреба на наркотични вещества, съобщиха от АР за ЗАРАТА

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден Т.Л., на 27 г., за това, че на 20.05.2020 г. по път в землището на гр. Гълъбово, обл. Стара Загора, е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено с техническо средство – престъпление по чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Гълъбово му е наложил наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година.
На 20.05.2020 г., около 22 ч., Т.Л. предприел управление на лек автомобил, въпреки че бил употребил наркотични вещества. В колата имало и двама пътници.

image0 (9K)

В землището на гр. Гълъбово полицейски служители извършвали рутинна проверка. Те спрели автомобила, като през това време Т.Л. се опитал да се премести на задната седалка, но не успял.  След тестване с техническо средство се установило, че той е шофирал след употреба на наркотично вещества, както и че бил лишен от свидетелство за управление за предишно нарушение.
Първоинстанционната присъда  е обжалвана и е потвърдена от Окръжен съд-Стара Загора.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!