1 година затвор за шофьор, карал в старозагорско с метамфетамин в кръвта

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден шофьор на 1 г. затвор за  управление на автомобил след употреба на наркотични вещества, съобщиха от АР за ЗАРАТА

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден Т.Л., на 27 г., за това, че на 20.05.2020 г. по път в землището на гр. Гълъбово, обл. Стара Загора, е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено с техническо средство – престъпление по чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Гълъбово му е наложил наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година.
На 20.05.2020 г., около 22 ч., Т.Л. предприел управление на лек автомобил, въпреки че бил употребил наркотични вещества. В колата имало и двама пътници.

В землището на гр. Гълъбово полицейски служители извършвали рутинна проверка. Те спрели автомобила, като през това време Т.Л. се опитал да се премести на задната седалка, но не успял.  След тестване с техническо средство се установило, че той е шофирал след употреба на наркотично вещества, както и че бил лишен от свидетелство за управление за предишно нарушение.
Първоинстанционната присъда  е обжалвана и е потвърдена от Окръжен съд-Стара Загора.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Пеевски: Нека Свети Георги ни дава сили и смелост за по-добър живот

Празникът е на всички етноси и религии...

41 минути ago

В последния почивен ден се очаква засилен трафик но пътищата в страната

Продължават и проверките на "Пътна полиция"...

42 минути ago

Литийно шествие на Бачковския манастир на втория ден от Великден

Вярващи съпровождат чудотворната икона на света Богородица...

55 минути ago

Без военен парад тази година за Деня на храбростта

Празникът ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена...

2 часа ago
image0 (9K)