10 неща, които да престанете да правите след 50

1. Да се подлагате на диети- Първо, те не работят, често даже се получава йо- йо ефект. Второ, от диетите настроението помръква, както и качеството на живот се влошава.

[ad id=“225664″]

image0 (9K)

2. Не е задължително да боядисвате косата си – Не може да скриете напълно сивите коси, но ако се боядисвате, правете го за удоволствие от собствения си външен вид, а не за да скриете години.

3. Да отлагате важните за вас неща – Обикновено поставяме работа, семейство, задължения на първо място, чак след това тези неща, които ни вълнуват. Време е да се погрижите и за себе си и да направите това, което все отлагахте.

4. Да се стеснявате от грешките си- Когато говорите свободно за грешките си, заблудите си, това е проява на зрялост и предизвиква уважение, още повече ако се вплете и малко самоирония.

5. Да се посвещавате изцяло на децата и внуците- Истинското щастие идва когато близките се подкрепят в реализацията на мечтите си, не само в ежедневните задължения.

6. Да сте подвластни на навика и рутината- Мозъкът остава здрав и активен, ако се провокира с нови занимания, дори това да е смяната на ежедневния ви маршрут до работа.

[ad id=“263680″]

7. Да се притеснявате какво ще си помислят другите за вас – След 50- те е много здравословно да спре да ви пука какво мислят другите, това облекчава много живота и помага да действате и мислите свободно.

8. Да се оправдавате за бездействието с безпаричие- Ако имах пари, бих…Когато се решите да действате, парите някак си идват. Това е правило, така че действайте, не се оправдавайте.

9. Престанали сте да търсите любовта- Грешка! Брад Пит вече е свободен!

10. Изключвате невъзможното – бъдете реалисти, но и авантюристи, защото след 50 зрелостта и решимостта са налице.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!