10-годишна успешно акушира на майка си

Момиченце на 10 години успешно акушира на майка си, благодарение на наученото от документална телевизионна поредица, посветена на раждането.

Малката Тринити Къли от Колчестър, Великобритания, е голяма почитателка на поредицата „One Born Every Minute“ по Канал 4. Любознателното дете тайно гледало програмата в стаята си, въпреки предупреждението на майка си Дий да не го прави заради неподходящото съдържание. Благодарение на наученото от поредицата, Тринити успяла да помогне на майка си да роди у дома, когато сестричката ѝ избързала да се появи на бял свят две седмици преди очакваното.

[ad id=“225664″]

Дий Къли разказва, че когато водите ѝ изтекли насред стаята, ѝ станало ясно, че няма да стигне до болницата. Жената позвънила на съпруга си и на спешния телефон 999. Тогава за огромна нейна изненада 10-годишната ѝ дъщеря напълно спокойно заявила, че е запозната с родилния процес и ще се погрижи за нея.

„Тринити беше удивителна. Не ми стигат думите да опиша колко се гордея с нея. Едва ли много момиченца на нейната възраст биха останали толкова спокойни в подобна ситуация“, споделя Дий Къли.

[ad id=“263680″]

До пристигането на линейката малката Джасмин Елизабет-Роуз, четвъртото дете на 34-годишната Дий, вече се била родила. След случката майката отново е смъмрила Тринити заради страстта ѝ към документалната поредица за раждането, но малката акушерка твърдо отстоява желанието да продължи да я следи: „Ако не бях гледала, нямаше да знам какво да правя“.


image0 (9K)