НАЙ-НОВИ:

11 британски фирми в енергетиката вече фалираха

11 британски фирми в енергетиката вече фалираха

Снимка: БГНЕС

Още две британски компании обявиха фалит заради ръста на цените на природния газ. Става въпрос за Pure Planet и Colorado Energy, а от началото на газовата криза фирмите, които са обявили фалит и са се оттеглили от пазара, са общо 11.

„Дълбоко съжаляваме, че Pure Planet фалира. Правителството и британският регулатор на пазара на електроенергия Ofgem настояха Pure Planet да доставя енергия на цени, доста по-ниски от настоящите“, се казва в изявлението, разпространено от търговско дружество.

Нарастването на цените на газа доведе до фалит на редица малки британски енергийни компании, обслужващи около 2 милиона клиенти. Въпреки че таванът на цената на електроенергията за потребителите, определен от Службата за пазари на газ и електроенергия Ofgem, е повишен от 1 октомври, много британски комунални услуги продължават да съществуват на загуба. Правителството няма никакво намерение да им предоставя финансова помощ, и затова се очакват нови фалити.

В същото време представители на шестте най-големи енергийни компании в страната декларират, че са добре подготвени за настоящата ситуация на пазара.

Газът поскъпва от няколко месеца на фона на полупразните европейски хранилища и рекорден ръст на търсенето в Азия.

Източник: https://www.dnes.bg/…………… ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon