11-годишно дете е открито мъртво, простреляно в главата

Детето, което беше намерено мъртво, вероятно се е самопростреляло, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Снощи тялото на детето е било намерено около 17:20 ч. в спалнята на родителите му.

[ad id=“225664″]

Няма данни за убийство. Вероятно става дума за нещастен случай или за склоняване към самоубийство, каза Арнаудова.

„Към този момент няма никакви данни за убийство. Възможните версии, по които работи полицията, са нещастен случай и склоняване към самоубийство. Това е работно обвинение“, допълни тя и посочи, че няма данни за чужда намеса и насилие.

Иззети са натривки от ръцете на детето. Пушката е на бащата на детето. Пръв изстрела чува вуйчото, а няколко минути по-късно майката намира трупа на детето в дома им в Стрелча.

В дома са намерени три каси за съхранение на оръжие. В една от тях имало 19 патрона, но без разрешение за бащата, който е бил ловец.

„Възможно е пушката да е била заредена, сглобена. Възможно е да е била в каса и детето само да я е отворила касата, но това са въпроси, които тепърва ще установим“, каза още говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

[ad id=“236993″]

Майката на загиналото момче е служителка на едно от общинските предприятия в Стрелча. Бащата също работи в частно предприятие, както и дядото. Семейството е с много добро име. Имат още едно дете – момиче.

Пушката била съхранявана в заключена каса, както изискват правилата. 11-годишният син обаче проявявал любопитство към оръжието и явно е успяло да се добере до ключа.

източник: Дарик

(Visited 7 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.