11:46 Легендарното списание КОСМОС вече е онлайн в пълен архив

Велка Петрова: „През юни 1962 година се навършваха 80 години от рождението на Георги Димитров. По този повод се проведе национален пионерски сбор. Всички участници получиха първи брой на списание „КОСМОС“ и абонамент за първата година!”

[ad id=“263680″]

..

От 12 януари българският читател получи невероятен подарък – 100% пълен архив в електронен вариант на култовото списание „Космос”. Всичките 300 броя, заедно със 100-те приложения на „Библиотека Космос”, “Панорама Космос” и различни карти са вкарани във формат RAR.

kosmos1

За тези, които не знаят, ще поясним, че списание Космос е легендарно българско научно-популярно и техническо списание, излизало от 1962 до 1994 г., превърнало се в емблема на любопитството и любознателността за две поколения читатели. Като е Космос – наистина е Космос! В него са се публикували материали за астрономия, психология, различни клонове на техниката, история, археология, етнография, морско дело, различни обществени науки, любопитно, неизвестно, занимателни рубрики и какво ли още не. Нещо повече – списание Космос има заслугата да представи за пръв път на българския читател доайените на техническата фантастика Айзък Азимов, Артър Кларк, Хайнлайн, Саймък.


image0 (9K)