12-те закона на живота

Третият закон на Нютон гласи: Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Той обаче важи не само за физическите феномени. Всъщност, абсолютно същото се случва и в нашето ежедневие. Когато мислим, говорим или вършим някакво действие, изкарваме на преден план сила, която ще ни откликне по абсолютно същия начин.

Следващите 12 закона, подбрани от BrightSide, ще ви помогнат да станете по-щастливи и уверени в себе си.

image0 (9K)

Законът за действията и последствията

Всичко, което създаваме в тази Вселена, се връща при нас. Затова ако искаме да опознаем любовта, истинското приятелство и щастието, първо трябва да започнем да обичаме онези, който са ни най-близки, да бъдем добри приятели и да се стараем да правим другите щастливи.

Законът на създаването

Ключът към хармоничен вътрешен живот се крие в това да бъдем независими от външния свят. За да постигнете това, трябва да бъдете самите себе си, да се обградите с хора и неща, които обичате и искате да виждате ежедневно.

Законът на покорността

Можем да променим дадена ситуация, чак след като я приемем. Ако в някого виждаме единствено враг, това означава, че не сме склонни да приемаме едно по-висше състояние на съществуване.

Законът на растежа

Основната ни задача в този свят е да се променяме и развиваме като индивиди, а не непременно да се фокусираме върху множеството хора, с които се срещаме, но така и не опознаваме в живота си (или пък да се обсебваме от мястото, на което живеем и технологиите, които ползваме). Разполагаме единствено с живота и времето, които са ни дадени.

Законът на отговорността

Животът е като огледало. Когато нещо се обърка, това означава, че нещо и в нас самите не е наред. Съответно ние трябва да поемем отговорност за случилото се и да не търсим вината и другите.

Законът на връзката

Дори и онова, което вършим, да изглежда незначително и на пръв поглед безсмислено, важно е да продължим да го правим, тъй като всичко в този свят е взаимосвързано. Първата стъпка е не по-малко важна от последната – и двете са от ключово значение за изпълнението на дадена задача.

Законът на концентрацията

Не можете да мислите за две неща едновременно. Ако търсите нещо важно, то у вас няма място за гняв или алчност.

Законът на приемането

Ние наистина разбираме и приемаме единствено онова, което сме усвоили и разбрали в практиката. Ако вярваме, че нещо е вярно, но не сме готови да го докажем, това означава, че имаме единствено мнение (не и знание).

Законът на „тук и сега“

Дълбаенето в миналото и натрапчивите мисли за бъдещето ни разсейват от онова, което се случва в настоящия момент. Старите модели на поведение, както и нашите стари мечти, могат да ни попречат по пътя към новото.

Законът на промяната

Историята ще се повтори, освен ако не се поучим от нея. Само тогава нашият път ще е различен. Човек не може да очаква да върши едно и също и да получава различни резултати.

Законът на търпението и възнаграждението

Всяка награда изисква огромно усилие от наша страна. Истинската радост идва от знанието, че рано или късно ще постигнем целите си.

Законът на смисъла и вдъхновението

Получаваме само онова, което сме заслужили. Истинската цена на нещо е равна на енергията и силата, които изразходваме, за да го постигнем. Но само онзи, който обича да дава на другите, е способен да получи нещо вдъхновяващо.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!